Yalnızken Yapılacak En Güzel 10 Şey

Share

Stres, 21. yüzyıl insanının en büyük sorunu. Günlerimiz iş, okul, halledilmesi gereken işler, araya sıkıştırılan arkadaş görüşmeleri derken büyük bir karmaşa içinde akıp gidiyor.

Bu yoğunluğun arasında asıl önemli olanı unutmak ise kaçınılmaz oluyor. Kendimizi! En son ne zaman kendi başınıza bir gün geçirdiniz? Yalnız olmaktan en son ne zaman keyif aldınız?

Eğer cevabı hatırlayamıyorsanız sadece kendinizle olacağınız bir izin günü yaratın, ve yalnız olmanın tadını çıkarın. Düşündüğünüzden çok daha rahatlatıcı olacak!

1. Utanç verici veya dokunaklı filmler matinesi!

İzlemek istediğiniz filmlerin sayısı gittikçe artıyor, ama arkadaşlarınızın yanında Twilight izlemeyi önermekten mi çekiniyorsunuz? Ya da yanınızda etkilemek istediğiniz insanlar varken hıçkırarak ağlamak istemiyor musunuz? İşte yalnız olmanın en güzel tarafı kimseyle izleyemeyeceğiniz filmleri utanmadan tekrar tekrar seyredebilmek.

2. Yalnız tatile çıkın!

Grup halinde tatile gitmenin en kötü tarafı nereleri gezeceğiniz, nerede ne kadar zaman harcayacağınız grubun inisiyatifine kalmış oluyor. Yalnız tatile çıkmak ise kalabalığın aksine bir o kadar rahatlatıcı! Keyfinize bakın, bu sizin tatiliniz!

3. Spa günü yapın!

Bundan daha rahatlatıcı hiçbir şey olamaz! Kendinize derin bir masaj ya da cilt bakımı hediye edin. Siz tek başınıza uzanıp rahatlarken birinin sizinle ilgileniyor olması hoşunuza gidecek.

4. Kütüphaneye gidin!

Bizim gibi kitap okumayı çok seviyorsanız yalnız yapabileceğiniz en keyifli aktivitelerden biri de yeni bir kitaba başlayıp bambaşka karakterlerin hayatını keşfetmektir. Bunu daha keyifli bir hale getirmek için ilk yapmanız gereken evden çıkmak! Çıkın ve bildiğiniz büyük bir kütüphanenin rafları arasında kaybolun.

5. Bir oturuşta sezonu bitirin!

Hangi dizi olursa olsun bir iki bölüm üst üste izledikten sonra durmak istemeyeceksiniz. Üzerinize pufuduk bir battaniye çekip dizinin bir sezonunu bitirin.

6. Şarkı söyleyin!

Şimdi kendinizi keşfetmenin tam zamanı! Perdeleri kapatın, bilgisayardan sevdiğiniz şarkıların karaoke versiyonlarını bulun ve kendinizi müziğin akışına bırakın. Yeterince enerjik hissediyorsanız söylerken bir kaç dans hareketi bile deneyebilirsiniz!

7. Rafa kaldırdığınız projelere göz atın!

Yazmaya başlayıp sonrasında unuttuğunuz bir romanınız mı var? Geri dönmek için tam zamanı. CV’nizi mi güncellemeniz mi gerekiyor? Yeni bir işe ya da okula mı başvuracaksınız? Tüm o vakit ayıramadığınız işlerinize rahatça göz atabileceğiniz kadar bol vaktiniz var. Değerlendirin!

8. Mutfağa girin!

Yeni tarifler deneyin! Bırakın etraf dağılsın, unlar saçılsın, lavaboda tavalar biriksin! Eğer denediğiniz yemek lezzetli olursa bir sonraki aile buluşmanızda aynısını yapıp övünebilirsiniz.

9. Alışverişe çıkın!

Alışverişe arkadaşlarıyla çıkmayı tercih edenlerden misiniz? Öyleyse hiç yalnız alışverişe çıkmamışsınz demektir! Sizi yavaşlatan, tarzınız olmayan bir mağazada vakit kaybetmenize sebep olan ya da daha kötüsü sizi aceleye getiren insanlar olmadan çok daha rahat alışveriş yapabilirsiniz. İnanın böylesi daha keyifli!

10. Sıcacık, bol köpüklü bir duş alın!

Küveti aromatik yağlarla ya da değişik köpüklerle doldurup kalabildiğiniz kadar uzun içinde kalın. Rahatlatıcı bir müzik açabilir, elinize bir bardak şarap ya da meyve tabağı alabilirsiniz. Kendinizle baş başa olmanın tadını çıkartın!

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...