‘Yaşayan En Kötü Şair’

Share

Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanmasına rağmen ödülü alıp almayacağı halen muallakta olan Bob Dylan’a belki de bugüne kadarki en büyük eleştiri ünlü yazar Kurt Vonnegut’tan gelmişti.

‘Mezbaha No 5’, ‘Kedi Beşiği’, ‘Şampiyon Kahvaltısı’ gibi yapıtlarıyla tanınan yazar, Dylan için ‘yaşayan en kötü şair’ demişti. Kurt Vonnegut’la 1991 yılında yapılan bir söyleşi, sosyal medyada yeniden yankı buldu.

Page Six’in haberine göre ünlü ABD’li yazar Kurt Vonnegut, Hustler dergisine verdiği bir röportajında Bob Dylan için ‘Şarkılarda bazen tek satır iyi bir cümlesi olabiliyor. Ama geri kalanı sadece birer saçmalık’ demişti.

Eski röportaj Hustler’ın aralık sayısında yeniden yayınlanacak.

Bu arada Nobel Ödülleri resmen 10 Aralık’ta İsveç’in başkenti Stockholm’de verilecek. Dylan’ın ödülü alıp almayacağı da nihai olarak burada belli olacak.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...