Zülfü Livaneli, 50. Sanat Yılını Kutluyor

Share

Müziği ile ulusal ve uluslararası birçok ödül alan ve eserleri onlarca yerli ve yabancı sanatçı tarafından yorumlanan Zülfü Livaneli, sanat hayatının 50. yılını özel bir projeyle kutluyor. San Romeo’da en iyi besteci ödülünü alan Zülfü Livaneli’nin 50. sanat yılı için 50 sanatçı bir araya gelerek 50 Livaneli bestesinden oluşan 3 CD’lik büyük bir proje hazırladı.

1996 yılında UNESCO tarafından Büyükelçilikle onurlandırılan ustanın 50. sanat yılı için 50 eseri yeni düzenlemeleri ile 50 sanatçı tarafından yeniden yorumlandı. Bir kuşaktan bir kuşağa süregelen ölümsüz şarkılardan oluşan albüm üç kuşağın buluşması oldu. İda Müzik ve Seyhan Müzik tarafından hazırlanan ve bir yıldan fazla süren çalışmanın yapımcılığını Bülent Seyhan ve Fuat Seyhan, Proje Koordinatörlüğünü de Seyfi Yerlikaya üstlendi.

Eserleri ile dünyada birçok ödüle layık görülen Livaneli’nin 50. sanat yılı için hazırlanan dev proje şu ana kadar yapılanlar arasında en büyüğü olma özelliğini taşıyor.

Albümde Sezen Aksu ‘Günlerimiz’i, Fazıl Say ve Serenad Bağcan ‘Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor’u, Candan Erçetin ‘Merhaba’yı, Sıla ‘Belalım’ı Kenan Doğulu ‘Özgürlük’ü Selda Bağcan ‘Çırak Aranıyor’u, Funda Arar ‘Zor Yıllar’ı, Kardeş Türküler ‘Leylim Ley’i Yaşar ‘Gün Olur’u, Teoman ‘İstanbul’u Dinliyorum’u, Yeni Türkü ‘Gözlerin’i, Aynur ‘Dağlara Küstüm’ parçasını, Kubat ‘Memik Oğlan’ adlı türküyü, Zuhal Olcay ‘Sevdalı Başım’ı, Suavi ‘Saat 4 Yoksun’u, Nükhet Duru ‘Bir Yelkenlim Olsaydı’yı, Feridun Düzağaç ‘Kardeşin Duymaz’ı, Mehmet Erdem ‘Mektup’u, Şevval Sam ‘Hoşçakal Kardeşim Deniz’i Halil Sezai ‘Asya-Afrika’ adlı eseri, Jehan Barbur ‘Bulut mu Olsam’ı, Fırat Tanış ‘İçimizden Biri’ni, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu ‘Eski Tüfek’i Ata Demirer ‘Akdeniz’i, Haluk Levent ‘Kan Çiçekleri’ni, Cengiz Özkan ‘Mayın’ı, Harun Tekin ‘Yangın Yeri’ni, Hüsnü Arkan ‘Nurhak’ı, Bulutsuzluk Özlemi ‘Hoşgeldin Bebek’ adlı parçayı, Ceylan Ertem ‘Kız Çocuğu’nu, Ciwan Haco ‘Merhaba’yı, Rojin ‘Kuşların Vurulduğu Zaman’ı seslendiriyor.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...