Telefonlar Saniyeler İçinde Şarj Olacak

Share

Bilim insanları öyle bir pil geliştirdi ki, bu yeni teknolojiyle telefonları saniyeler içinde şarj etmek mümkün olacak mı? İnsanoğlunun en büyük derdi sona eriyor olabilir mi?

Şarj problemi, insanoğlunun son 20 yılını özetleyen en büyük sorun. Telefonlarımızı ve mobil cihazlarımızı, şarjı ne zaman bitecek korkusuyla kullanmak zorunda kaldığımız bu dönemin sonu ise geliyor olabilir.

Dünyanın artık tamamen elektrik enerjisine dönmeye başladığı, otomobillerin bile elektrikle çalışmaya başladığı yeni dönemde, pil Teknolojisi kritik önem taşıyor ve Surrey Üniversitesi’ndeki bilim insanları, bu alanda önemli bir keşif yaptılar.

1000 kat daha güçlü pillere hazır mısınız?

Araştırmacılar geliştirdikleri yeni materyalle, normal pillerden 1000-10.000 kat daha güçlü pil üretmeyi mümkün kılacaklar.

Üstelik bu yeni süper piller, eski pillere oranla çok daha hızlı şarj olabilecek.

Özel bir polimer sayesinde mümkün olan süperkapasitörler sayesinde, artık elektrikli otomobillerin menzil problemi ortadan kalkacak, telefonların şarj sorunu bitecek ve hatta evlerimizde, güneş enerjisinden sağlanan elektrik, aylarca/yıllarca yetecek düzeyde depolanabilecek.

Üniversitedeki araştırmacıların şimdi bu yeni teknolojiyi, pratik kullanıma hazır ve güvenli şekilde işlenecek ürünlere dönüştürmeleri gerekiyor.

Son zamanlarda patlayan pillerden de anlaşılacağı üzere, yüksek kapasiteli piller, aynı zamanda birer el bombası kadar tehlikeli ürünler, dolayısıyla bu kadar yüksek kapasiteli pillerin piyasaya sürülmeden önce güvenli olduğundan emin olmak gerekiyor.

Shiftdelete

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...