Android O’nun İsmi Ne Olacak?

Share

Android O uzun bir süre öncesinde resmen duyuruldu ve yeni işletim sisteminin tüm teknik detayları belli oldu. Fakat halen Android O’daki O’nun anlamının ne olduğuyla ilgili herhangi bir bilgi verilmiş değil. Geçen sene Nougat ile bizleri ters köşe yapan Google’ın bu sene Android Oreo’yu kullanabileceği söylense de Google’ın aklında daha farklı bir ismin olduğu düşünülüyor. Henüz bu isme dair elimize bir bilgi geçmiş olmasa da Android O’nun kod adı gün yüzüne çıkmış durumda.

Android 8.0’ın kaynak kodlarını inceleyen geliştiriciler, Android O’nun Google tarafından nasıl bir isimle anıldığını öğrendi. Buna göre Android 8’in adı Oatmeal Cookie. Bu isim yulaflı üzüm kurabiyesi anlamına geliyor ve Amerika başta olmak üzere birçok ülkede sıkça tüketiliyor. Bu kod adın gerçek isme dönüşme ihtimali de bulunuyor ancak konuyla ilgili kesin bir şey söylemek mümkün görünmüyor.

Öte yandan daha önce Google’ın bu şekilde kolay ulaşılacak yerlere şaka olsun diye değişik isimler yazmasına şahit olmuştuk. Bu isimler gerçek olarak algılanmıştı fakat daha sonrasında Google farklı isimlerde Android sürümleri yayınlamıştı. Android 8 Oatmeal Cookie ismi gerçekten yeni sürümün kod adı mı ve bu isim son sürüme taşınacak mı soruları yanıtını bekliyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...