Fotoğrafçı, Çocukluk Anılarına Yetişkin Halini Ekledi

Share

Çocuklukta çekilmiş fotoğraflarımıza bakmak en iyi nostalji yapma yollarından birisidir. Fotoğrafçı Conor Nickerson ise bu nostalji anlayışını oluşturduğu “Childhood” isimli montaj projesi ile hiç beklenmedik bir seviyeye çıkartmış durumda.

Fotoğraf ve fotoğraf düzenleme (Özellikle Photoshop) yeteneğini kullanarak 20 yıl önce çekilmiş fotoğraflarına yetişkin halini dahil eden ve bunu gerçekten inanılmaz bir ustalıkla gerçekleştiren Conor Nickerson, fotoğraf projesini “Ben kendimle takılıyorum” şeklinde aktarıyor ve örnekler gerçekten akıllara durgunluk verecek kadar gerçekçi görünüyor.

Kendisini ünlü kişilerin yanına montajlama fikrinden çok daha orijinal olan bu çalışmaya Nickerson yaptığı başka bir projede üzerinden ilham alarak başladığını belirtiyor. Childhood projesine sadece boş zamanlarını ayırdığı için tüm fotoğrafları tamamlaması tam altı ay süren Nickerson, süreçte birçok deneme yanılma yaşadığını ve eski fotoğrafları düzenlemek için yeni öğrendiği Photoshop tekniklerini kullandığını söylüyor. Süreçte en büyük zorluğu eski ile yeni fotoğrafları aynı tarihte çekilmiş gibi göstermeye çalışırken yaşadığını da sözlerine ekleyen fotoğrafçı, bunun için fotoğraflara birçok efekt (Özel kumlama, bulanıklık, yakma ve keskinlik) eklemek zorunda kalmış.

Log

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...