2017’nin kazananı: Beauty and the Beast

Share

Geçen yıl ABD’de 504 milyon dolar, diğer ülkelerde ise 759 milyon dolar gelir elde eden “Güzel ve Çirkin” filmi, 1 milyar 263 milyon dolarlık hasılatla gişede zirvede yer aldı.
Box Office Mojo adlı şirketin verilerinden derlenen bilgilere göre, Bill Condon’un yönettiği ve Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans ile Kevin Kline’ın oynadığı “Güzel ve Çirkin”, geçen yıl dünya genelinde en çok hasılat elde eden film oldu.

Dünyaca ünlü aksiyon serisinin devam filmi “Hızlı ve Öfkeli 8 (The Fate of the Furious)” ise 2017’de en çok hasılat elde eden filmler sıralamasında ikinci sırada geldi.

Yönetmenliğini F. Gary Gray’in yaptığı ve kadrosunda Oscar ödüllü Charlize Theron’un yanı sıra Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham ve Kurt Russell gibi yıldızların yer aldığı “Hızlı ve Öfkeli 8”, ABD’de 226 milyon dolar, diğer ülkelerde ise 1 milyar 10 milyon dolarlık hasılat yakaladı.

“Star Wars: Son Jedi” ABD Gişesinde Zirvede

“Star Wars: Son Jedi”, 1 milyar 56 milyon dolarlık hasılatla dünya genelinde gişede en çok gelir yakalayan üçüncü sinema yapıtı oldu.

Geçen yıl dünya genelinde en çok gişe hasılatı elde eden 4’üncü film ise animasyon yapımı “Çılgın Hırsız 3 (Despicable Me 3)” oldu.

Çizgi romanseverlerin yakından takip ettiği “Örümcek-Adam: Eve Dönüş (Spider-Man: Homecoming)” ise 2017’de gişede en çok hasılat yakalayan 5’inci film oldu.

Uluslararası Gişe Hasılatı Yüzde 5,1 Arttı

Medya verilerini toplayan comScore şirketinin verilerine göre de sinema endüstrisinde uluslararası gişe hasılatı 2017’de bir önceki yıla göre artış gösterirken, ABD’de azaldı.

Amerikan sinema sektöründe toplam gişe hasılatı 2017’de 11,1 milyar dolar olurken, bir önceki yıla göre yüzde 2,6 düşüş gösterdi. Amerikan sinema endüstrisi, 2016’da toplam 11,4 milyar dolar gişe hasılatı elde etmişti.

Öte yandan, uluslararası sinema sektörünün 2016’da 27,4 milyar dolar olan toplam gişe hasılatı, geçen yıl yüzde 5,1 artışla 28,8 milyar dolara yükseldi.

AA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...