Honda Insight

Share

Bu yıl Detroit otomobil fuarında tanıtılacak olan araçlar arasında Honda’nın hibrit araçlarından Insight da bulunuyor. Daha sade tasarıma kavuşan otomobilin sunduğu özellikler de Türkiye pazarında iş yapmasını sağlayabilir.

Tasarımı Civic ve A.B.D.’de satılan Accord’a benzeyen otomobil eskisinden çok daha “Normal” görünüyor. Büyük jantlar, akıcı hatları tamamlarken LED farların ön panjurdan çıkan uzantılar tarafından bölündüğü görülebiliyor. Yatık bir arka cama sahip olan Insight’ın küçük bagaj kapağının ucu bir spoiler gibi şekillendirilirken LED stoplar da hoş bir duruşa sahip.

İç mekanında da Civic ve Accord modellerinin karışımı görülen otomobilde dijital gösterge paneli, havada duruyormuş gibi görünen dokunmatik ekran, şık bir direksiyon simidi ve düğmelerden oluşan vites selektörü görev yapıyor.

Hibrit motor grubunda 1.5 litre hacimli benzinli motora görev verilen otomobilin teknik verileri henüz belli olmasa da ortalama tüketimin en fazla 4.7 litre/100 km olması bekleniyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...