Kredi kartının geleceği: Wallet Card

Share

Dynamics’in e-mürekkep teknolojili bir ekrana ve mobil şebeke bağlantısına sahip yeni kredi kartı, adeta mini bir bilgisayar gibi çalışıyor. Kredi kartı kullanan fakat kart kopyalanması gibi risklere karşı koruma altında olmak isteyen tüm kullanıcılara hitap eden bu kartta, çipli kartların güvenlik açıklarına karşı alınmış önlemler dikkat çekiyor.

Çipli kartlar ve PIN kodları, dolandırıcılık girişimlerinden kendimizi koruyabilmemiz için geliştirilmiş çözümler. Fakat kartsız para transferleri ya da kart kopyalanması gibi durumlarda bu önlemler işe yaramıyor. Dynamics’in sunduğu alternatif ise, bugüne kadar bankacılıkta görüp kullandıklarımızdan çok farklı. Firma, üzerinde çip bulunan ve sıradan kredi kartları büyüklüğünde olan bir akıllı kart çözümü üzerinde duruyor. Kullanıcı, mobil haldeyken bile bankayla iletişime geçerek kartın bilgilerini hızla değiştirebiliyor. İsterse de anında iptal edebiliyor. Karttaki mobil şebeke bağlantısı, iletişimin son derece hızlı ve otomatik şekilde olmasını mümkün kılıyor.

Son yılların yükselen trendi temassız ödeme de gerçekleştirebilen yeni akıllı kart, kullanıcının farklı hesapları arasında da geçiş yapabiliyor. Yani tek bir kart ile birkaç farklı hesap için işlem yapmak mümkün. Buna, diğer bankalardaki hesaplarınız da dahil. Dolayısıyla cüzdanınızda tek bir karta yer açmanız yeterli. Hatta Dynamics’in belirttiğine göre mağazaların avantajlı alışveriş sunan kartlarını da bu akıllı karta tanıtarak, tüm üyeliklerinizi tek karta toplayabilirsiniz. Akıllı kartın e-mürekkep ekranında ise kartın son kullanma tarihi için hatırlatma bildirimleri, biriktirilen puanlar, bankalardan gelen önemli mesajlar görüntüleniyor.

Sunduğu bu teknolojiyi CES 2018’de tanıtan firma, son kullanıcıya ne zaman ulaşabilir, henüz belli değil. Dynamics Inc., akıllı kartın piyasaya sunulması için Mastercard ve Visa gibi kurumlarla iletişim halinde olduğunu ifade ediyor.

Ceyms

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...