Nokia 8 Sirocco tanıtıldı! İşte özellikleri

Share

Nokia yeni üst düzey telefonu Nokia 8 Sirocco’yu tanıttı. Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan telefon, ‘şimdiye kadar tasarlanmış en agresif akıllı telefon’ sloganıyla tanıtıldı. Çift kameralı Nokia 8 Sirocco teknik özellikler bazında çeşitli artılara sahip.

Mobil Dünya Kongresi’nde 5 yeni telefon tanıtan Nokia, geçtiğimiz sene çıkardığı 8 modelini güncelledi. ‘Sirocco’ adını taşıyan telefon, geçtiğimiz senenin en üst düzey işlemcisi olan Snapdragon 835 ile birlikte geliyor.

Qualcomm Snapdragon 835 yonga setiyle gelen telefon, 6 GB LPPDDR 4X belleğe ve 128 GB USF2.1 dahili depolamaya sahip. Telefon, kutusundan Android 8.0 Oreo ile çıkacak. 5.5 inç boyutundaki QHD pOLED ekran, Gorilla Glass 5 ile korunuyor.

Telefon ekranının en önemli özelliklerinden birisi de kavisli yapısı. Kenarları sadece 2 milimetre kalınlığında olan Nokia 8 Sirocco, 6000 serisi alüminyum çerçeveye sahip.

İki arka kameraya sahip olan telefonun ana kamerası 12MP geniş açı, 1.4um ve f/1.75 diyafram sunarken, ikinci kamera 13MP tele lens, 1.0um ve f/2.6 diyafram açıklığı sunuyor. Arka kameradaki lenslerin iki de ZEISS tarafından üretiliyor. Özçekim kamerası ise 5 MP olarak tercih edilmiş.

Nisan ayında raflarda olacak telefon, 749 dolar fiyat etiketine sahip.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...