1969’da yazılan mektupta akıllı telefonlar anlatılıyor!

Share

İngiltere’de bir çift, 1969 yılında 11 yaşında bir kız çocuğunun gelecek teknolojileri ile ilgili yazdığı mektubu buldu. Mektupta akıllı telefonların özelliklerinden bahseden cümleler şaşırttı. 1980’li yıllarda teknolojinin nasıl olacağına dair tahminler içeren mektupta, cep telefonlarıyla görüntülü konuşmadan bile bahsediliyor.

51 yıl sonra ortaya çıkan mektubu yazan kızın ismi bilinmiyor. Mektubunda 1980 yılında telefonların büyük bir ekrana ve kameraya sahip olacağını ve görüntülü konuşmanın mümkün olduğunu yazan 11 yaşındaki kız çocuğunun yaşayıp yaşamadığı bilinmiyor. Şimdi 62 yaşlarında bir olacak kadının gelecek teknolojilerini öngörmesi şaşkınlık yarattı.

İngiltere’de yaşayan 60’lı yaşlarında bir çiftin bulduğu mektuptaki tarih sayesinde ne zaman yazıldığı anlaşılıyor. İngiliz haber sitesi Mirror’un aktardığına göre, mektup ödev olarak yazılmış.

İşte mektuptaki o satırlar:

Yıl 1980, 21 yaşındayım ve bir yer minderinde oturuyorum. 11 yaşında olup da okula gittiğim zamanlar geldi aklıma, o zamandan beri her şey çok değişti. Televizyon mesela, 1969 yılında televizyonun önünde bir buton bulunuyordu. Şimdi ise televizyonu açıp kapamanıza olanak sağlayan uzaktan kumandalar var.

Evlendim ve bir bankada çalışıyorum. Hayatım boyunca bankada çalışmak istemiştim. Eşim birazdan işten eve dönecek ancak 1969 yılında demlediğimiz çaylardan kalmadı artık. Şimdilerde sadece sakız tüketiyoruz. Sakızla karın doyar mı diye sorabilirsiniz, ancak bu sakızlar bir yemek görevi görüyor ve siz onu çiğnerken sanki boğazınızdan gerçek bir yemek geçiyor gibi hissediyorsunuz. Gerçekten çok kullanışlılar ve bu sayede ortaya yıkayacak bulaşık da çıkmıyor.

İşte eşim geldi. Beni görünce “düğmeye bas tatlım” der hep. Bu düğme, kapımızın otomatik bir şekilde açılmasını sağlıyor.

-Selam tatlım, bir arkadaşımı görüntülü aramam gerekiyor da.

-O zaman üstüne biraz çeki düzen ver.

1969’da yazdığı mektupla akıllı telefonları anlattı

1969 yılında telefon dediğimiz şey, ucunda anteni olan kare bir kutuydu. Şimdi ise kocaman bir ekranı ve kamerası var ve bu sayede insanlar, arkadaşları ile görüntülü olarak konuşabiliyor. Birazcık televizyona benziyor. 10 yıl öncesine dönüp baktığım zaman, her şeyin muazzam bir şekilde değiştiğini görebiliyorum.

https://shiftdelete.net/1969da-yazdigi-mektupla-akilli-telefonlari-anlatti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...