İnsanlığı korkutacak 10 gelecek teknolojisi

Share

Bazılarının ilk örnekleri aramızda, bazılarınınsa yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. İşte düşünmesi bile korkunç olsa da, gelecekte karşımıza çıkacak 10 korkunç teknoloji.

1- Laboratuvarda yetiştirilmiş et

image

Eğer McDonald’s’ta ne yediğiniz sorusu kafanızı kurcalıyorsa, gelecekte bu soru bambaşka bir boyut kazanabilir. Laboratuvarda yetiştirilmiş etler halen üzerinde çalışılan ve uygulaması başarıyla tamamlanan bir proje. Üstelik sadece etle de yetinmeyen bilim insanları, laboratuvar ortamında kendi yumurtalarını da halihazırda geliştirmiş durumda.

2- Sarılma robotu

image

Ev hayvanınız çok mu vahşi? Hiç sorun değil. Sarılma robotu ile tüm sevgi ihtiyaçlarınızı, hareketleri daha tahmin edilebilir yaratıkla gerçekleştirmek mümkün.

3- Balık tarzı su altı nefes alma sistemi

image

Like a fish (balık gibi) ismiyle anılan özel bir teknoloji, insanların su altındaki oksijeni kullanabilmesini ve aynı şekilde dışarı verebilmesini sağlayacak. Madalyonun diğer yüzüyse, teknolojinin yaygınlaşması halinde kim bilir kaç su şehri kurulup bunlar için ne kadar savaş çıkacağı kuşkusuz..

4- Dış iskeletler

image

Iron Man gerçekmiş! Ordular için geliştirilen bu iskeletler olmamasını dilediğimiz savaşları biraz daha vahşi bir hale getirmekten başka ne işe yarayabilir ki? Belki insanüstü güçler gereken bazı işlerde kullanılması akıl edilirse insanlık adına faydalı bir buluş olabilir.

5- Kafein spreyi

image

İnsanlara hızlı bir enerji takviyesi yapan kafein spreyleri şimdiden pazarda yerlerini almaya başladı. Alkol spreylerinin takip etmesi bekleniyor..

6- Casus böcekler

image

Günümüz casus uçakları neredeyse normal uçak ölçülerinde ve alçaldıklarında hayli görülebilir araçlar. Ancak casus böcekler her an her yerde olup gelecekte konuşmlarımızı dinliyor olabilirler.

7- Tüp trenler

image

Kapalı alan korkunuz mu var? Güzel! Yakın gelecekte faaliyete geçecek tüp trenler sizi bir saat içerisinde tahmin edebileceğinizin ötesine götürecek. Üstelik kapalı alan korkunuzu da katlayarak!

8- Sentetik alkol

image

Laboratuvar etleri gibi, sentetik içkiler de, piyasaya sunulmak için gün sayıyorlar. Üstelik akşamdan kalma gibi problemleri sizlere yaşatmadan. Şu an bizim düşündüğümüzü; normal içkiler ile sentetik alkolü karıştırmayı planlıyorsunuz biliyoruz!

9- Beyin kontrol makineleri

image

Yok yok hemen o kadar korkmayın, sizin beyninizi değil (sıra ona da gelir gerçi).. İnsanlar tembelleşmeye müsait yaratıklar ve çoğu zaman bir mouse’u hareket ettirmek bile türümüze zor gelebiliyor. Kafamıza kask benzeri bir alet takıp düşündüğümüzü bilgisayarlarımıza aktarsak, onu kontrol etsek nasıl olurdu? Fazla beklemeyeceğiz..

10- Yaşlanma karşıtı araştırmalar

image

Yaşlanma karşıtı ürünler evet yeterince yaygın ama bilim insanlarının esas hedefi pilastik cerrahi ve kozmetiğin ötesinde, yaşlanmayı tamamen ortadan kaldırmak. Solucanlarla yapılan neneyler küçük dostlarımızın ömrünü iki katına kadar çıkartabildi ve insanlara uzanacak yol hızla katedilmekte. Bu kadar uzun yaşayabilen insanlar için birkaç gezegen daha bulsak hiç de fena olmayacak..

You may also like...