Spor Gündemi 2014/50

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

image

Galatasaray Futbol Kulübü (!)

Hamza Hamzaoğlu yönetiminde yükselişe geçen Galatasaray’ın serisi Konya’da da sürdü. 5-0’lık skorun altın Hamzaoğlu’nun taktik etkisinin yanında takımın huzura kavuşması yatıyor. Yönetim tarafından kadro dışı bırakılan (suçu Prandelli’ye yüklemişlerdi) Sabri’nin yanı sıra, Emre Çolak’ın da yeniden takıma girmesiyle takım hüviyetini geri kazanan “Aslan” da moraller yerine geliyor. Kısa süreceği belli olan Şampiyonlar Ligi macerasının son maçında Arsenal’e varlık gösteremese de “Ananemizin “ liginde Galatasaray’ın zirve mücadelesinin içinde olacağı kesin. Hamza Hamzaoğlu, 4-4-2 görünümlü bir taktikle sahaya çıktı ve Galatasaray’ı 2011-2012 sezonunda şampiyonluğa taşıyan ön alan presini yeniden denedi. Başarılı da oldu. Ayrıca takım içindeki birlik beraberlik ortamının sağlanmasının yanı sıra Hamza Hamzaoğlu oyuncularına şu mesajı verdi: “Koşan ve savaşan herkesin forma şansı var.”

Futbol takımı kabustan uyanırken basketbol şubesinde ise inanılmaz gelişmeler oluyor. Kulübün içinde bulunduğu mali kriz o denli derinleşmiş durumdaki, Erkek Basketbol takımı dağılma tehlikesiyle karşı karşıya. Furkan Aldemir’in iki ihtarname çekip, daha sonra yaklaşık 1 milyon euro’luk alacağını bırakarak kulüpten ayrılmasının ardından, İtalyan oyuncu PietroAradori ve IanVougioukas da kendilerine ödeme yapılmadığı gerekçesiyle sözleşmelerini fesh ederek takımda ayrıldılar. Sezon başından itibaren verim alınamayan Avustralyalı pivotNathanJawai ise kulüple anlaşarak takımdan ayrılan bir diğer isim oldu. Şube Koordinatörü Murat Özyer’in açıklamasına göre, takımda herkes serbest kalabilir. Oyuncuların sözleşmelerinde böyle bir hak var yani. Arroyo ve ZoranErceg’eEuroleague takımlarından teklifler olduğunu herkes biliyor.

Kulübün mali anlamda içler acısı hale geldiğinin bir diğer göstergesi de AlexTelles, Bruma ve Chedjou’ya kulüp tarafından iletilen, “Ödeme yapamayız, ancak anlaşmalı olduğumuz petrol firması tarafından sınırsız benzin sağlayabiliriz” mesajı. Galatasaray’ın bu duruma gelmesinde tek neden, gelişigüzel yapılan harcama yaparak, kulübü sadece futbol takımından ibaret sayan başkan ve yöneticiler.

Fenerbahçe Sivasspor’u 4-1, Beşiktaşda Gaziantepspor’u deplasmanda 1-0 yenerek zirvede art arda dizildiler. Bu üç İstanbul takımının futbol olarak düşük bir kalibrede olmalarına rağmen zirvede yer alması ligimizin kalitesine de bir ayna tutmakta aslında.

Her Salı günü üç büyükleri hakem hatalarına karşı koruyan MHK Başkanı Zekeriya Alp, bu tavrından vazgeçerek ligde üç büyüklerin dışında diğer takımların olduğunu da hatırlamalıdır. Zira Gökhan Töre’nin Antep maçında rakibine attığı dirseğin cezasının kırmızı kart olduğunu herkes biliyor.  Ancak hakemlerimiz hatalarına bu hafta bir yenisini eklediler ve bu pozisyonu da atladılar.

image

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki grup liderliği ve Trabzonspor’un da gruptan çıkarak bir üst tura yükselmesiyle, ülke puanımız adına rahat bir nefes aldık.  UEFA Ülkeler sıralamasında çekiştiğimiz Yunanistan’dan PAOK’un ve Panathinaikos’un elenerek Avrupa Kupaları’nda mücadele eden tek Yunan takımı olarak Olympiakos’un kalması, bizi şimdilik avantajlı konuma getirdi. Ancak Beşiktaş ve Trabzonspor’un alacağı sonuçlar hala önem taşıyor.

Euroleague’de Anadolu Efes’in kendi sahasında anlamsız bir mağlubiyet alması sonucunda gelecek hafta oynayacağı Real Madrid maçını kazanması gerekiyor. Lacivert-beyazlılar bu hafta evinde NizhnyNovgorod’a kaybetmeseydi, Real Madrid’e deplasmanda kaybetse dahi ikili averajda geçilmediği durumda lider olarak grubunu tamamlayacaktı.

Fenerbahçe Ülker ise Navarro’dan yoksun Barcelona önünde kazanarak ikinci tur öncesi rakiplerine mesaj gönderdi. Son maçta sarı-lacivertlilerin lider olması için Barcelona’nın Panathinaikos’a Atina’da kaybedip, Fenerbahçe Ülker’in de Bayern Münih’i farklı yenerek, Barcelona ile Fenerbahçe Ülker arasındaki +30’luk averaj farkının kapanmasının gerekiyor.

Galatasaray ise son hafta İstanbul’da Olympiakos’u yenip, Neptunas’ın da deplasmanda grupta iddiası kalmayan Valencia’ya kaybetmesini bekleyecek.

5 BUÇUK YIL SONRA GELEN GALİBİYET ÜNVAN SÖKTÜ

Kadınlar Basketbol Ligi’nde ise Beşiktaş, tam 5 buçuk yıl aradan sonra ezeli rakibi Fenerbahçe’yi yenerek rakibinin bu sezonki namağlup ünvanına son verdi. 

HAFTANIN EN GÜZEL HAREKETİ

Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta oynanan Zonguldak Kömürspor-Tutap Şekerspor maçında, konuk takımın oyuncuları İstiklal Marşı’nı asker selamı vererek söyledi.

Kulüp idareci ve futbolcuları, Van Belediye ile Bergama Belediyespor arasında oynanan maçta gol attıktan sonra asker selamı veren Bergama Belediyespor’lu Gökhan Çetinus’a yapılan saldırılara tepki amacıyla böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...