Fransa’da Germanwings’e Ait Yolcu Uçağı Düştü

Share

İspanya’dan Almanya’ya Barcelona-Dusseldorf seferini yapmakta olan Germanwings’e ait yolcu uçağı Fransa’nın güneyinde düştü.

Uçakta 142 yolcu ve 6 mürettebat olduğu belirtilirken, uçağın enkazı Fransa’nın güneydoğusundaki Alp Dağları’nın yakınlarında Digne kentinde bulundu. Yetkililerden yapılan ilk açıklamaya göre uçaktan henüz bir yaşam belirtisi alınamadı ve 148 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Uçağın düşme sebebi araştırılırken, radar kayıtlarına göre uçağın en son 2900 metre yükseklikte iken  görüldüğü ve ardından hızla irtifa kaybederek yere çakıldığı belirtildi.

map

Uçak pilotunun en son 10:47’de Provenza kentinde bulunan havaalanındaki kuleye acil durum çağrısı yaptığı açıklanırken, bu acil çağrı üzerine arama çalışmalarına katılan iki helikopterin uçağın enkazına ulaştığı söylenenler arasında.

Uçağın düştüğü bölgenin dağlık bir bölge olması sebebiyle enkaz bölgesine ulaşımın zor olduğu belirtilirken enkazın yalnızca helikopterler aracılığıyla görüldüğü ifade edildi.

Lufthansa Havayolları’nın yan kuruluşu olan Germanwings’in 4U9525 nolu seferi yapmakta olan uçağı bir Airbus A320 idi.

Ayrıca düşen uçakta Türk yolcuların da bulunduğu açıklandı.

Kaynaklar: Mashable, Milliyet

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...