Kanlı Ay Tutulması Gerçekleşiyor

Share

Ay’ın Dünya’nın gölgesine girmesinden dolayı kırmızı tonlarını yansıtan kanlı Ay (Blood Moon) tutulması bugün gerçekleşiyor.

Bunun, yüzyılın en sıkıcı Ay tutulması olacağı belirtiliyor. Dolunay’ın 4 kez ve kırmızı şekilde tutulacağı bu periyodu tanımlamak için, Latince’de ‘Dörtlü’ anlamına gelen Tetrad adı kullanılıyor.

Türkiye saati ile 16:58’de gerçekleşecek fakat ülkemizden takip edilemeyecek olan kanlı ay tutulması sadece beş dakika sürecek.

Ay tutulması Doğu Asya, Yeni Zelanda, Pasifik, Batı ve Kuzey Amerika ülkeleri ile Avustralya’dan izlenebilecek.

4 Nisan 2015 kanlı Ay’ı, 2014-2015 yılları arasında 4 kez gerçekleşecek olan tutulmalardan üçüncüsü olacak.

Dolunay’ın 4 kez ve kırmızı şekilde tutulacağı bu periyodu tanımlamak için, Latince’de ‘Dörtlü’ anlamına gelen Tetrad adı kullanılıyor. 4 Nisan’da serinin 3.cü Kanlı Ay tutulması, Tetrad’ın 3. Aşaması olacak. 4. ve son kanlı Ay tutulması ise 28 Eylül’de gerçekleşecek.

Kaynaklar: National Geographic, Radikal

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...