THY Uçaklarına Son Bir Aydaki Beşinci Asılsız Bomba İhbarı Yapıldı

Share

“Türk Hava Yolları uçağında bomba ihbarı” temalı haberleri son dönemde çok duymuşsunuzdur.

İşte onlardan sonuncusu 17 Nisan’da İstanbul-Basel seferini yapmakta olan Türk Hava Yolları uçağının tuvaletinde bulundu.

“Kargoda bomba var” yazılı dosya kağıdının bulan kabin görevlilerinin ihbarı üzerine İstanbul-Basel seferini yapmakta olan Serik adlı uçak, Bulgaristan hava sahası üzerinde seyrederken Atatürk Havalimanı’na geri döndü. Yapılan aramalarda herhangi bir bombaya rastlanmazken, uzmanların ilk defa bir notun üzerinde parmak izi bulduğu belirtildi.

Son bir aydaki diğer dört vaka ise kısaca şöyle:

18 Mart’ta Adana-İstanbul seferini yapan THY uçağı hareket etmeden önce yapılan bir telefon ihbarı sonucu uçak 4 saat gecikmeyle kalkabildi. Asılsız ihbarı telefonla yapan E.E yakalanarak gözaltına alındı. E.E ifadesinde uçağa geç kaldığı için bunu yaptığını söyledi.

İkinci olay ise 29 Mart 2015’te İstanbul-Narita seferini yapan uçağının tuvaletinde ” C-4 Cargo” yazan bir yazı bulundu. C-4 bomba imalatında kullanılan bir madde olduğu için ihbar olarak kabul edildi ve uçak Atatürk Havalimanı’na geri döndü. Soruşturması devam ediyor.

Üçüncü olay ise bir gün sonra THY’nin İstanbul’dan Sao Paulo seferini yapan uçağının tuvaletinde “bomba” yazılı bir kağıt bulundu. Bu kez Afrika’da Fas üzerinde bulunan THY uçağı, Kazablanka Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı. Soruşturma devam ediyor.

1 Nisan 2015 günü İstanbul- Lizbon seferini yapan THY uçağı Atatürk Havalimanı’nda kalktıktan bir süre sonra hostesler servis yaparken tepsi içinde pingpon topu büyüklüğünde yabancı bir cisim buldu. Bunun üzerine uçak Atatürk Havalimanı’na geri döndü. Cismin daha sonra hoparlör olduğu anlaşıldı. Soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Airport Haber

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...