Dünya’dan 40 Işık Yılı Uzaklıkta Volkanlar Bulunmuş Olabilir

Share

Güneş sistemimiz dışında gerçekleştirilen son buluş, bilim dünyasında heyecan yarattı.

superearth-2panel-lt.adapt.1190.1

Dünya’dan 40 ışık yılı uzaklıktaki “55 Cancri e” olarak anılan gezegende volkanik aktivite bulunmuş olabilir.

Cambridge Üniversitesi’nden astrofizikçi Nikku Madhusudhan, keşfi “süper heyecan verici” bulurken konuyla ilgili bir de makale yayınladı.

Dünya’nın yaklaşık olarak iki katında olan 55 Cancri e’nin ayrıca çok hızlı hareket eden bir gezegen olduğu da açıklandı.

Earth_and_Super-Earth

1 yılı sadece 18 saat süren 5 Cancri e’nin farklı kimyasallardan oluşan kayalarla kaplı yüzeyinin altı su ve granit yerine elmaslarla kaplı.

Ayrıca 55 Cancri e’nin yüzey sıcaklığının 1600 derece olduğu belirtiliyor.

Kaynaklar: National Geographic, Wikipedia

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...