İşte 1915’ten Bugüne Kadın Modasının Değişimi

Share

Mode.com 1915 yılından başlayarak 2015’e kadar gelen kadınların moda trendlerini 2 dakikalık bir videoda topladı. Glam adlı YouTube kanalında yayınlanan video 100 yıllık bir süreçte moda anlayışının bu denli değişimini gözler önüne seriyor.

İşte-1915ten-2015e...

Değişmeyen tek şey değişimdir diyen Herakleitos’un çizgisinde, bu videonun gelecek hakkında da bize vereceği mesajlar olduğunu göreceğiz. İsterseniz tam da bu noktada siz Serinletici okurlarına dev bir hizmet olarak videoyu izlemenizi rica edeceğim.

Yapılan derlemede ilk olarak iç çamaşırlarıyla kadraja giren bir kadın görüyoruz. 1915 yılından başlayarak kadınların her 10 yılda bir değişen giyim ve güzellik anlayışını inceleyen video her gününü bir önceki güne pişman olmakla geçiren günümüz insanlarına çok şey anlatıyor. Bilmem kaçınız bu trend değişimlerini izlerken benim gibi gülme krizine giriyor.

Zaman zaman giyimleriyle kraliyet ailesini anımsatırlarken bir bakıyorsunuz Hint fakirine dönüşüveriyorlar. Belki de ben abartıyorum biraz ama gülünç geliyor bana. Sizin çok da ilginizi çekmemesi caddede dolaşan insanlara baktığımda bile beni bir gülme almasından ileri geliyor belki. Son olarak şunu söylemeliyim ki, ne olursanız olun, ama sakın pişman olmayın!

Mehmet Kılıç

İnternet kültüründen nasibini almış biri; Kılıç 2009'da başladığı Sword Scene'den bugüne Kılıç Marka'da çekirdek ekibiyle sosyal medya tabanlı kolektif projeler geliştiriyor. Yürütücüsü olduğu kendi projelerinin yanısıra çeşitli internet sitelerinde, bloglarda ve Twitter gibi ortamlarda içerik üretiyor.

You may also like...