Jules Bianchi Yaşamını Yitirdi

Share

Geçtiğimiz yıl Japonya GP’sinde geçirdiği kaza sonrası başından ağır yaralanan Fransız Formula 1 pilotu Jules Bianchi yaşamını yitirdi.

25 yaşındaki genç pilot, 5 Ekim 2014’te kaza sonrası Japonya’da bir dizi beyin ameliyatı geçirip Fransa’nın Nice kentinde bulunan hastaneye nakledilmişti.

Sağlık durumunda, yaklaşık 9 aydır yattığı koma süresince herhangi bir gelişme olmayan Jules Bianci yaşamını, 18 Temmuz’da hastanede kaybetmiş oldu.

Modern F1 dünyasında geleceği bu denli parlak bir pilotun yaşamını yitirmesi kuşkusuz güvenlik önlemlerinin yeniden gözden geçilmesi gerekliliğini de su yüzüne çıkartıyor.

Bianchi’nin rehabilitasyon süreci geçtiğimiz yılın sonlarına doğru başlamasına rağmen Fransız pilotun babası Philippe umutlarının çok azaldığını açıklamıştı. Philippe Cumartesi sabahı ise oğlunun ölüm haberini duyurdu.

Nice Centre Hospitalier Universitaire (CHU)’dan yapılan duyuruda şunlar söylendi; “5 Ekim 2014 günü Japonya’da yapılan yarış esnasında geçirdği kaza sonrası yoğun bakıma giren Jules Bianchi’nin ölüm haberini ailesi Philippe, Christine ve kardeşleri Tom ve Melanie derin üzüntü ile duyurmaktadırlar.”

“Jules’in yaşam savaşı malesef dün gece sona erdi. Hissetiğimiz acıyı tarif etmek imkansız.”

“Bu güne kadar her zaman onun ve bizim yanımızda olan Nice Hastanesi ekibine sonsuz teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz.”

“Ayrıca kaza sonrasında Japonya’da her türlü imkanı seferber eden Mie Tıp Merkezi ve tüm doktorlarına teşekkür ediyoruz.”

“Bunun dışında şu ana kadar bizim ayakta kalmamızı sağlayan Jules’in arkadaşlar ve hayranlarına çok teşekkür ediyoruz, onlar olmasaydı bu süreç çok daha zor olabilirdi.”

İşte Bianchi’nin geçtiğimiz yıl 2014 Japonya GP’sindeki kaza anı:

Açıklama derleme: TürkiyeF1

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...