Max Verstappen, İspanya’da F1’in En Genç Kazananı Oldu

Share

2016 Formula 1 sezonunda ilk Avrupa yarışı olan İspanya Grand Prix’si tarihi bir mücadele ve tarihi olaylara sahne oldu.

Red Bull Racing’in çiçeği burnunda pilotu genç Verstappen, 66 turluk mücadelede son turlarda Raikkonen’in baskısı altında yarışı kazanmayı başardı.

Yarışa dördüncü sıradan başlayan Verstappen, harika bir sürüşle hata yapmadan götürdüğü yarışta damalı bayrağı ilk sırada gördü ve Formula 1’in yarış kazanan en genç pilotu oldu.

Son turlarda Verstappen üzerinde büyük bir baskı kuran Kimi Raikkonen ise atak yapacak bir boşluk bulamadı ve ikinci sırada podyuma çıktı.

Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel ise kendisinden daha yeni lastiklere sahip olan Ricciardo’nun baskılarına karşı iyi bir savunma gösterdi ve üçüncü olarak Ferrari’sini podyumun son basamağına çıkardı.

Red Bull Racing ekibi Verstappen ile sevinirken Daniel Ricciardo ile üzüldü. Son tura doğru ilerlerken Sebastian Vettel’e baskısını arttıran Ricciardo’nun sol arka lastiği patladı.

Avustralyalı pilot sol arka lastiği patlak bir şekilde sıra kaybetmeden yarışı dördüncü sırada tamamladı.

Valtteri Bottas ekranlara pek çıkmadığı yarışı rahat bir şekilde beşinci sırada tamamlarken, hafta sonu sorunlarla boğuşan takım arkadaşı Felipe Massa ise sekizinci sırada damalı bayrağa ulaştı.

Toro Rosso ile başarılı bir yarış çıkaran ve ilk turlarda yarışı üçüncü sırada sürdüren Carlos Sainz Jr. kendi evinde altıncı sırada yarışı tamamlarken takım arkadaşı Daniil Kvyat ise onunu olarak son puanın sahibi oldu.

İspanya’ya büyük güncellemelerle gelen Force India’dan Sergio Perez yedinci sırada yarışı tamamlarken takım arkadaşı Nico Hulkenberg mekanik bir sorun ve alevlerle birlikte aracını kaçış alanına çekerek yarışı erken noktaladı.

McLaren-Honda kampında gerilerden start alan Jenson Button dokuzuncu sırada yarışı tamamlarken, yerel kahraman Fernando Alonso puanlar toplayabileceği yarışta mekanik bir sorun yaşayarak yarışa veda etti.

Yarış içerisinde yaptığı cesur ataklarla ekranlara gelen Haas takımının genç Meksikalı pilotu Esteban Gutierrez on birinci sırada kalarak puan barajının altında kaldı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton ve takım arkadaşı Nico Rosberg’in yaptığı kaza yarışın tüm seyrini değiştirdi.

5 kırmızı ışığın sönmesiyle birlikte yerini korumayı başaran Hamilton, ilk virajda Rosberg’in kendisini dışarıdan geçmesine engel olamadı ve ikinci sıraya geriledi.

3. viraj çıkışında Rosberg’in hava koridoruna giren ve dördüncü viraj için iç çizgiye geçmeye çalışan Hamilton, Rosberg’in de kapıyı kapatmak istemesiyle birlikte pist dışına çıktı ve çimlerin üzerinde kontrolünü kaybederek spin attı.

4. viraja gelinirken bu spinle birlikte iki pilot bir kez daha temas yaşadı ve Mercedes pilotlarının yarışı ilk turda 4. virajda son buldu.

Güvenlik aracı periyotunda iki Mercedes pilotunun aracı çakıl havuzundan kaldırılırken, Toto Wolff ve Niki Lauda olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

İki pilotun da padoğa dönmesiyle birlikte Paddy Lowe, Toto Wolff, Niki Lauda, Lewis Hamilton ve Nico Rosberg takım tırında bir toplantı gerçekleştirdi.

Tüm sonuçlar:

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...