iPhone 7’nin Fiyatı Daha Ucuz Olabilir

Share

iPhone 7’nin, iPhone 6s modeline göre daha ucuz olacağı söyleniyor. iPhone 7’de kullanıcılar fiyattan çok cihazın performansını konuşucağı da dile getiriliyor.

Apple’ın, kullanıcıların fiyat performansı tercihlerini göz önüne alarak, gelecek süreçte piyasaya sürmeyi planladığı iPhone 7 cihazında fiyat düşüklüğünde bulunacağı iddiaları gündeme geliyor.

Forbes’un kaynaklardan edindiği bilgiye göre, iPhone 7 cihazının mevcut iPhone 6s sürümünden 100 dolar daha ucuz olacağı ifade ediliyor.

iPhone’daki fiyat düşüklüğü sebebi ne?

Phones Review’de yer alan habere göre, Cupertino merkezli teknoloji şirketi Apple, piyasadaki mevcut akıllı telefon rekabetinde rakiplerinin gerisinde kalmaya başlamasından dolayı fiyat tercihlerini değiştirmeye odaklanacak.

Gerek kamuoyu algısında yarattığı imajda meydana gelen değişiklikler, gerekse de diğer şirketlerin elde ettikleri satış rakamlarını göz önünde bulundurularak varılan karar bazında, Apple’ın gelecek süreçte piyasaya sürmeyi planladığı iPhone 7 cihazını mevcut sürümlerden daha ucuz tutacağı kaydediliyor.

Fiyat sürüm politikası eşliğinde daha fazla cihaz satarak, daha fazla kullanıcı kitlesine ulaşmayı hedefleyen Apple, fiyat indirimini henüz 100 dolar olarak belirlemiş durumda.

Kullanıcıların gözünde kaydadeğer bir indirim olarak nitelendirilemeyecek indirim ise, geniş çerçevede şirkete büyük bir risk ortamı sunacak.

Nitekim şirket “ucuz” fiyata piyasaya sürdüğü telefonlardan beklentileri ölçüsünde satış rakamları elde edemezse, bu Silikon Vadisi devi için büyük bir zarar anlamı taşıyacak.

Fakat, Apple’ın iPhone 7 cihazının satış stratejileri kapsamında “yeni telefonun, eski telefondan daha ucuz olması” olgusuna odaklanarak, belirgin ve net bir satış planlaması yaptığı dile getiriliyor.

Apple’ın iPhone satışları, piyasaya sürüldüğü ilk tarihten bu yana ilk kez düşmeye başlamıştı.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...