Gelin Yeni Yılı Hesaplayalım

Share

Yeni bir yıl, yeni başlangıçlar, yeni heyecanlar… Adı üstünde yeni yıl!

Yeni olan her şey gibi, 2017 de keyifli bir planlamayı hak ediyor. Haydi bunu beraber yapalım.

NASIL MI? HAYATIMIZI DÖRT BÖLÜMDE ELE ALALIM, BASİTE İNDİRGEYELİM.

2017hedef

BEN: ‘Ben’ yoksa hiçbir şey yok. 2017 yılı için kendinizle ilgili ne planlar yapıyorsunuz?

Sağlığınız, hobileriniz, kişisel gelişiminiz, parasal durumunuz… Hangi alanlarda nasıl hedefleriniz var? Değiştirmek, yaşamınıza katmak istedikleriniz neler?

Şimdiden tüm bunları mutlaka YAZIN. Yazılı olmayan şeyler uçar gider.

Çok büyük adımlara ihtiyacınız yok, küçük değişiklikler, zamanla büyük katkılarla döner bize.

Alışkanlıklarınızda her gün yapacağınız binde birlik değişim, ayda yüzde üç, yılda yüzde 43 değişim demek oluyor. Düşünün bir, küçücük bir çabayla beş yılda yüzde 600, 10 yılda yüzde 3800 değişim…

thumbsup

AİLEMİZ: Ailemiz önemli. Onlara vakit harcamak, emek vermek… Aile deyince yalnızca eşiniz, çocuklarınız olarak düşünmeyin. 2017 yılında anne, baba, teyze, hala, amca, kuzenler ile olan ilişkilerinizi de ele alın. Mutlu, huzurlu, birlik beraberlik içinde kocaman bir ailenin insana kazandırdığı mutluluğu başka hiçbir şeyde bulamazsınız.

Onlarla birlikte ortak geçireceğiniz zamanlar belirleyin, aktiviteler planlayın. Haydi hemen şimdi yapın. Telefonunuzdaki takviminize aile bireylerini arama hatırlatması koyun.

Eşler arası belirlenen ortak hedefler, birlikte alınan kararlar ilişkiyi güçlendiriyor.

three generations

DOSTLARIMIZ: Sosyal çevremiz bizi besler, güçlendirir. Özellikle gerçek dostlarımız, sevdiklerimiz fazlasıyla özeni hak eder. 2017 planlarınıza sosyal çevrenizi de katın. Belki görüşmeyi, birlikte zaman geçirmeyi çok istediğiniz ama bir türlü fırsatını bulamadığınız için istemeden de olsa ihmal ettiğiniz eski dostlarınız vardır. Onları arayacağınız, birlikte aktivite yapacağınız zamanları belirleyin. 2017 yazını planlayın mesela. Ne yapın edin hayatınızda ‘iyi ki varsın’ diyebileceğiniz insanlara öncelik verin.

Unutmayın ki, kutu kutu vitamin alsanız ya da onlarca enerji içeceği içseniz, bunların hiçbiri sevdiklerinizle geçireceğiniz keyifli dakikaların size katacağı enerjinin yerini tutamaz.

Stresli olduğumuzda salgılanan oksitosin hormonunun amacı bizi dostlarımızla bir araya getirmek, sevdiklerimize sarıltmak. Günde sekiz kez sarılmak en idealiymiş. Evden çıkmadan herkese tek tek sarılıverin.

o-FEMALE-FRIENDS-facebook

İŞİMİZ: Gelişim, ilerleme ve yenilikleri takip etmek. Hepsi günümüzde bir hayli önemli. Peki siz bu alanlarda ne yapıyorsunuz? Kariyerinizi yeni baştan gözden geçirebilirsiniz. Şöyle düşünün, hücreler bile kendini yeniliyor. Ya siz? Önemli olan sevdiğiniz işi, sevdiğiniz şekilde ve severek yapmanız.

İnsanın sevdiği işi yapması, yaptığı işten mutlu olması hayatta sahip olabileceği en büyük değerlerden biri. Bu değere sahipseniz mutlaka kıymetini bilin.

Siz kendinizle ilgili herhangi bir şey değiştirmezseniz hayatınız nasıl değişsin?

Businessman showing thumbs up

Bu sene için kendinize bir TEMA belirleyin. Mesela ben 2017’yi kendim için sadeleşme, sanat ve ruhsallık yılı ilan ettim. Bu, bir şey almayacağım, her şeyden elimi ayağımı çekeceğim demek değil. İhtiyacıma göre, hayatıma değer katacak şeylere öncelik vereceğim. Diğerleri, hayatıma, evime ağırlık kattığı gibi, bana zaman da kaybettiriyor.

Siz de evinizi, dolaplarınızı, ajandanızı, telefon rehberinizi hayatınıza artı değer katacak şeyler için doldurun. En azından bunu bir deneyin… Bu şekilde yaşamaya bir kez alıştınız mı, inanın ki nasıl rahatladığınıza siz bile inanamayacaksınız.

Elele / Özlem Denizmen

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...