Space 4.0: Avrupa Uzay Ajansı Ay Kasabası Kuruyor

Share

NASA son 5 yıldır Mars’a şehir kurmak için tüm gücüyle çalışırken, Avrupa Uzay Ajansı ESA yönünü biraz daha Ay’a çevirmiş durumda.

ESA’nın Space 4.0 ismi verdiği Ay Kasabası projesi planlandığı şekilde devam ediyor. Yaklaşık 22 özel şirketin desteğiyle ilerleyen proje kapsamında yaklaşık 10.3 milyar dolarlık yatırım kapasitesine ulaşılmış durumda. ESA’da görevli Johann-Dietrich Wörner tarafından yönetilen proje kapsamında İngiliz Müteahhit firması Foster + Partners ile anlaşılmış durumda. Firma Ay Kasabası’nın projelerini hazırlıyor. Ayrıca proje kapsamında tüm hafriyat işlerini de bu şirket üstlenmiş durumda.

Ay’ın meteorlara açık olması Ay’da şehir kurmayı zorlaştırıyor. Birçok bilim insanına göre eğer Ay’da şehir kuracaksak bu şehirler Ay’ın mağaralarında olmalı.

Haber Uzay

Umur Atay

1969 yılında Bursa'da doğan Umur Atay, ortaöğretime kadar severek yaşadığı kentinden, üniversite sebebiyle bir sabah İstanbul'da uyanarak ayrıldı. Makine mühendisliği eğitiminin ışığında seyrettiği otomotiv sektöründe harcadığı 25 yıldan fazla sürenin yıpratamadığı yaşamını şimdi çeşitli denemelerle yormaya çalışan Atay, evli ve iki çocuk babası.

You may also like...