İnternet, Şarkıları Kısalttı

Share

İnternet üzerinden müzik dinleme servisleri sadece müzik dinleme işlemini hızlandırmıyor. Yeni bir çalışmaya göre, dinleyicilerin dikkat aralığı kısaldıkça pop şarkıları da hızlanıyor.

Şarkıların başındaki enstrümantal açılış kısımları, geçtiğimiz 30 yılda ciddi anlamda kısaldı. Ayrıca popüler şarkıların tempoları da hızlanmaya başladı.

Ohio State Üniversitesi’nde müzik teorisi alanında doktora yapan Hubert Leveille Gauvin, 1986 – 2015 arasındaki ABD Billboard listelerinin ilk 10 şarkısını inceledi.

1986’daki popüler şarkılarda vokalin şarkıya girmesi ortalama 23 saniye sürerken, 2015’te bu süre sadece 5 saniyeye kadar düştü. Yüzde 78 oranındaki düşüş, dinleyicilerin milyonlarca şarkıya dilediği zaman erişebiliyor olmasıyla ilişkilendirildi.

Dünya Halleri

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...