F1: Sauber 2018 yılında Honda Motoruna Geçebilir

Share

Sauber uzun Ferrari macerasının ardından 2018 yılında Honda motoruyla yarışmaya hazırlanıyor.

İsviçreli ekip 2010 yılından bu yana Ferrari motoru kullanıyor fakat artık farklı bir motor üreticisine geçmek istiyor.

Honda ile uzun süredir görüşen Sauber, Mart ayıyla birlikte görüşmelere hız verdi ve taraflar artık uzun vadeli anlaşmanın son detaylarını görüşüyor.

Bu yıl 2016 Ferrari motoruyla yarışan ve henüz puanla tanışamayan İsviçreli ekip, önümüzdeki yıl tamamen farklı bir motorla yarışmış olacak.

Sauber geçtiğimiz Temmuz ayında Longbow Finance’a satılmış ve takım o günden bu yana yeni yatırımlar ve farklı stratejiler izlemişti. İsviçreli ekip Honda anlaşmasıyla birlikte o günden bu yana izlediği stratejinin son adımını atmış olacak.

Honda, 2015 yılında McLaren’la Formula 1’e geri döndüğünden bu yana sadece İngiliz ekibe motor sağlıyor ve ikinci bir takıma motor sağlanması halinde bununla ilgili kararı hem McLaren hem de Honda’nın onaylaması gerekiyor.

Japon üretici son dönemde ciddi dayanıklılık sorunları yaşıyor fakat sadece McLaren’a motor sağladığı için diğer üreticilere kıyasla sorunları daha geç çözüyor.

Haas’ın Ferrari motoruna geçişiyle birlikte Ferrari ile ilişkileri eskisi kadar iyi olmayan Sauber, dayanıklılık ve performans sorunlarından sonra hayal kırıklığı yaşamıştı.

Motor üreticilerinin önümüzdeki günlerde 2018 yılında hangi takıma motor sağlayacağını bildirmesi ve FIA’nın da resmi açıklamayı 6 Mayıs’a kadar yapması bekleniyor.

Motorsport

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...