Apple ve Nokia Arasında Anlaşma Sağlandı

Share

Geçtiğimiz aylarda patent savaşları nedeniyle mahkemelik olan Apple ve Nokia, dava sonucunu beklemeden aralarında anlaşma sağladı ve şimdilik savaş baltaları yerine konuldu.

Geçtiğimiz aylarda Nokia ve Apple arasında patent ihlalleri nedeniyle sorun çıktığını ve bu sorunun çözümü için mahkeme yolunun izlendiğini sizlere iletmiştik. Görünüşe göre iki şirket de dava sonucunu beklemek yerine anlaşma yoluna gitmeyi tercih etti.

Barış nasıl sağlandı?

Bugün yapılan açıklamaya göre Nokia ve Apple, önümüzdeki yılları kapsayan bir patent anlaşması imzaladı ve Nokia bu anlaşmadan bir miktar ödeme alacak. Yapılacak ödeme hakkında ise bir bilgi verilmedi.

Bu anlaşmayla birlikte Apple ise Nokia’nın dijital sağlık ürünlerini kullanmaya ve satmaya devam edecek. Nokia’nın patent davasını açmasıyla birlikte mağazalardan kaldırılan ürünler yeniden raflardaki yerini alacak. Ayrıca ihlal edildiği iddia edilen patentler de artık Apple tarafından rahatça kullanılabilecek.

Bunların dışında iki şirketin arasındaki ilişkilerin de daha iyi bir noktaya doğru ilerlediğini söyleyebiliriz. Çünkü açıklamada Nokia ve Apple’ın gelecekte geliştirilecek dijital sağlık girişimleri için ortak hareket kararı aldığı da belirtildi.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...