Ekrandan Parmak İzi Okuma Ne Durumda?

Share

Ekrana gömülü parmak izi okuyucular, akıllı telefon kullanıcılarına oldukça heyecan verdi. Peki, neden uzun süredir çalışmalar yapılmasına rağmen bu teknolojiye sahip cihazları göremedik?

Akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlar için hayati bir özellik haline gelen parmak izi okuyucuların, ekrana taşınması için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ederken, ilk örneğin iPhone 8 modelinde karşımıza çıkacağına dair iddialar son dönemde kullanıcıları oldukça heyecanlandırdı.

iPhone 8’in tasarımının ortaya çıkması ile birlikte bazı kaynaklar cihazda parmak izi okuyucusunun arka kısımda yer aldığını, bazı kaynaklar ise Apple’ın parmak izi okuyucuyu ekranın altına yerleştirdiğini iddia ediyor.

Güney Kore merkezli biyometrik Teknoloji şirketi CrucialTec ise, ekrandan parmak izi okuyan akıllı telefonları bu yıl göremeyeceğimizi belirtiyor.

Ekrandan parmak izi okuyan cihazları ne zaman göreceğiz?

Ekrana gömülü parmak izi okuyucuları konusunda Huawei, Meizu, OPPO, Samsung, Sony, Vivo ve Xiaomi gibi akıllı telefon üreticilerinin uzun bir süredir testlerine devam ettiğini belirten CrucialTec, bu konuda çalışmalar yapan en büyük şirketlerden birisi olma özelliğini taşıyor.

Bu teknolojiye sahip olan ilk cihazların en erken 2018 yılının ortalarında karşımıza çıkabileceğini belirten şirket yetkilileri, Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus’ın parmak izi okuyucunun ekranda yer aldığı ilk akıllı telefonlar olabileceğini belirtiyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo ise, Xplay 7 adını verdiği modeli ile ekrana gömülü parmak izi okuyucusu ve arkada konumlandırılan 3’lü kamerayla tüm gözleri üzerine toplayan bir akıllı telefonu kullanıcılar ile buluşturmaya hazırlanıyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...