Nokia 5.1, Nokia 3.1, Nokia 2.1 duyuruldu

Share

HMD Global tarafından Android tabanlı Nokia akıllı telefon ailesine 3 yeni model eklenmiş durumda. İşte, Android One ve Android Go ile en güncel Android deneyimini sunma iddiasındaki Nokia 5.1, Nokia 3.1, Nokia 2.1 akıllı telefonlar.

HMD Global üretimi yeni Nokia akıllı telefon modellerinin sunduğu özelliklere isterseniz şimdi bir yakından bakalım.

Nokia 5.1 özellikleri

Nokia 5.1, Nokia 3.1, Nokia 2.1

3 yeni akıllı telefon arasında en üst özelliklere sahip olan model Nokia 5.1 olarak karşımıza çıkıyor. 5.5 inç 18:9 Full HD ekran çiziklere karşı Gorilla Glass ile korunuyor. 2.0 GHz hızındaki 8 çekirdekli MediaTek Helio P18 işlemciden gücünü alan cihazda 2 GB ve 3 GB RAM seçenekleri sunuluyor. HMD bu donanım sayesinde cihazın bir önceki Nokia 5 modeline göre yüzde 40 daha fazla performans sunduğunu ifade ediyor.

16 GB ve 32 GB dahili depolama alanı seçenekleri de bulunan üründe bu kapasiteyi microSD kart slotu ile 128 GB’a kadar artırmak mümkün. Üründe 2,990 mAh batarya bulunduğunu da belirtelim. 16 Megapiksel sensörlü ve çift ton flaşlı arka kamera ve 8 Megapiksel selfie kamerası ise fotoğraf ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte.

Nokia 5.1 için Bakır, Temperli Mavi ve Siyah renk seçenekleri bulunuyor. Temmuz 2018 tarihi itibariyle satışa sunulacak ürünler için ortalama 218 dolar başlangıç fiyatı paylaşılıyor.

Nokia 3.1 özellikleri

Nokia 5.1, Nokia 3.1, Nokia 2.1

Tek elle kullanım odaklı olarak geliştirildiği vurgulanan Nokia 3.1, aynı zamanda şirketin en uygun fiyatlı cihazlarından birisi. 5.2 inç 18:9 oranlı HD+ ekran yine Gorilla Glass koruması altında. 8 çekirdekli MediaTek 6750 işlemci kullanan cihaz, Nokia 3 ile kıyaslandığında yüzde 50 daha fazla performans sunuyor.

rün kullanıcılara 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama ile 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama seçenekleri sunuyor. Yine microSD kart ile 128 GB depolama alanına sahip olmak sizin elinizde. Fotoğraf çekimleriniz içinse 13 Megapiksel arka kamera ve 8 Megapiksel ön kamera bulunuyor.

3 farklı çift ton renk seçeneği de kullanıcıların tarzına uygun olanı seçmesini sağlıyor. Mavi/Bakır, Siyah/Krom ve Beyaz/Demir renk seçeneklerine sahip ürün, Haziran 2018 tarihi itibariyle 16 dolardan başlayan fiyatlarla piyasadaki yerini alacak.

Nokia 2.1 özellikleri

Nokia 5.1, Nokia 3.1, Nokia 2.1

2 gün batarya ömrü ile iddialı gelen Nokia 2.1 ile 4,000 mAh batarya sunuluyor. Bu bataryanın önceye göre çok daha hızlı şarj olduğunun da altı çiziliyor. Bu anlamda webde sörf yaparken veya medya çalarken şarj derdi yaşamayacaksınız.

Qualcomm Snapdragon 425 mobil platformundan gücünü alan ürün, 1 GB RAM ve 8 GB dahili depolama ile geliyor. Evet, yine cihazın depolamasını microSD ile 128 GB’a çıkarabilirsiniz. Ek olarak üründe 8 Megapiksel arka kamera ve 5 Megapiksel ön kamera bulunuyor.

Yine bu üründe de Mavi/Bakır, Mavi/Gümüş ve Gri/Gümüş olmak üzere 3 farklı çift ton renk seçeneği sunuluyor. Temmuz 2018 tarihinde satışa çıkacak cihaz 115 dolar fiyat etiketine sahip.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...