Alonso F1’den sıkılmadığı konusunda ısrarcı

Share

McLaren sürücüsü öteki şampiyonalarda da yarışmaya başladı ve F1’in ne kadar tahmin edilebilir olduğundan şikayet etse de F1’den ayrılacağı dedikodularını yalanladı.

Alonso Montreal’de gazetecilere “Sıkılmadım. Burası go kart yaparken hayalini kurduğum motor sporlarının zirvesi.”

“Turbo çağında her şeyin tahmin edilebilir hale geldiği doğru. 7 yarış geçti, kalan 14 yarışta ne olacağını çok iyi biliyorum.”

“Burada F1’den sıkıldığımı söyleyemem, ama bu yarışta 7 ile 12. sıra için savaşacağız, Abu Dhabi’de de aynısı olacak.”

“Geçen sene sözleşme imzaladım. Çok yıllık bir kontrat bu. Önümde daha çok sene var.” dedi.

Kariyerini de irdeleyen Alonso, ikiden fazla şampiyonluk kazanabileceğini söyledi.

“Kaçırdığım bazı fırsatlar olduğunu biliyorum. 4 ya da 5 şampiyonluk kazanabilirdim. Birini 7, birini de galiba 3 puanla kaybetmiştim.”

“Aynı zamanda 18 yıldır F1’de olduğum için çok gururluyum. Burada yarıştığım bazı pilotların bir podyumu bile yok. Takım arkadaşım, Hulkenberg, Sainz, pek çok yetenekli sürücü podyuma bile çıkamadı.”

“Kaçırdığımız fırsatlar olsa da yaptığımız şeylerden memnunum.”

Alonso 299 yarış hafta sonuna katılırken, 296 yarışta start aldı. Katıldığı 2001 Belçika, 2005 Amerika ve 2017 Rusya yarışlarında start almadı.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...