Hamilton, Fransa GP’si öncesinde yeni sözleşme imzalayabilir

Share

Mercedes’in şampiyon pilotu Lewis Hamilton’ın Fransa GP’si öncesinde takımıyla yeni bir sözleşme imzalayacağı iddia edildi.

Kariyerine McLaren’da başlayan ve 2012’nin ardından Mercedes’e geçen Lewis Hamilton, geride kalan beş sezonda üç şampiyonluk yaşadı ve bu yıl da şampiyonayı ikinci sırada götürüyor.

Bu dönemde pek çok rekoru eline geçiren İngiliz pilot, şu anda gridin en çok para kazanan sürücüsü konumunda yer alıyor ancak takımıyla henüz yeni bir anlaşma imzalamış değil.

Başlangıçta yeni anlaşmanın Melbourne’den önce imzalanacağı söylenmişti ancak beklenen olmadı ve sezonun ilk yedi yarışı geçmesine rağmen taraflar yeni bir kontrat imzalamış değil.

Hamilton ve Mercedes her fırsatta birbirleriyle devam etmek istediklerini söylüyorlar ve geçtiğimiz günlerde konuşan Toto Wolff, tarafların anlaşmayı kabul ettiğini sadece detayları görüştüklerini söyledi.

Ancak bazı iddialara göre Hamilton sezon sonunda tıpkı Nico Rosberg gibi ani bir emeklilik kararı alabilir.

Bununla birlikte Auto Motor und Sport, Hamilton ve Mercedes’in 2018 sonrası için geçerli olacak yeni bir anlaşma üzerinde uzlaştığını yazdı.

Habere göre yeni anlaşma önümüzdeki günlerde ya da en geç Fransa GP’sinde resmen duyurulacak.

Takımın yöneticisi ve eski F1 pilotu Niki Lauda anlaşmaya yakın olduklarını doğruladı.

Lauda,”Şu anda her şey bütün virgülleri düzgün şekilde koymakla ilgili. Taraflar avukatlarını onay için sürekli olarak birbirlerine gönderiyor ve bu süreç zaman alıyor.”

“Ama hep söylediğimiz gibi acelemiz yok. Birisi evlenmek istiyorsa düğünün tarihinin hiçbir önemi yoktur.” dedi.

İddiaya göre Mercedes, Hamilton’la yeni bir anlaşma imzaladıktan kısa bir süre sonra da Valtteri Bottas’a yeni anlaşma teklif edecek.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...