Karşınızda 2019 Volvo S60

Share

2019 Volvo S60 adeta şaherser bir şekilde geri dönüyor. Şirketin 63 yıl sonra ilk kez ABD sınırları içerisinde sedan modelini üretecek olması da dikkat çekiyor. ABD tesisinin yılda 60 bin adet S60 üretmesi bekleniyor ve bunun yarısı ihraç edilecek. Ayrıca 2019 model S60, dizel seçeneği sunulmayan ilk Volvo modeli olacak. İşte, 2019 Volvo S60 detayları.

2019 Volvo S60 özellikleri neler?

İlk bakışta Polestar 1 olan benzerliği gözlerden kaçmayan yeni Volvo S60 oldukça güçlü bir tasarıma sahip. Araçta V60 ve S90 tasarım detaylarını aynı potada eritilmiş. C şekilli S90 arka farlarının bu modele de geldiğini belirtelim. Daha büyük ancak öncesine göre daha dar olacağı ifade edilen otomobilin yine de yolcu ve bagajlar için daha fazla alan sunacağı vurgulanıyor. 450 litre bagaj hacmi tatmin edici düzeyde.

İki standart benzinli ve iki benzinli hibrit motor seçeneği ile gelecek otomobil, performans konusunda da kendisinden bekleneni tam olarak verme iddiasında. En üst seçenek olan ve Polestar Engineering ile geliştirilen T8 Twin Engine teknolojisini kullanan S60, 415 beygir güç ve 640 Nm tork üretebiliyor. Yenilenen süspansiyon, teker ve frenler de bu araca eşlik ediyor. T6 Twin Engine teknolojili hibrit modellerde ise 340 beygir güç üretiliyor ve standart olarak dört tekerden çekiş sunuluyor.

Giriş seviyesi T5 ise 2.0 litre turboşarjlı 4 silindir ile 250 beygir güç üretiyor. Süperşarjlı ve turboşarjlı T6 ise 316 beygir güç ile geliyor. Volvo, S60 Polestar Engineered modelinin çok sınırlı sayıda üretileceğinin altını çiziyor.

Kokpit tasarımı ve güvenlik sistemleri ise Volvo XC90 ile benzerlik taşıyor. Otomatik çarpışma frenleme sistemi olan City Safety özellikle şehir içi kullanımda birçok hayat kurtarıcı detay sunuyor. Opsiyonel Pilot Assist ise dönüşler anlamında kolaylıklar sağlıyor.

2019 Volvo S60 fiyatı ve çıkış tarihi

Volvo S60 ilk olarak son çeyrekte ABD piyasasında satışa sunulacak. Otomobili ülkemizde ise en erken 2019 yılı içerisinde görebileceğiz. 35 bin dolardan başlayan fiyatlar ile satışına başlanacak otomobil, seçeneklerine göre 55 bin dolar seviyesindeki fiyatlara çıkabiliyor.

Shiftdelete

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...