Bitcoin yükselişe geçti

Share

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti 14 Nisan’dan bu yana en yüksek seviyesine geldi. Bitcoin’in son dönemdeki düşüş eğilimi yatırımcılarını bir hayli endişelendirirken kendisini yaratan Blockchain teknolojisinin ise Bitcoin’i yok edecek olan tek şey olduğu belirtilmişti. Kimi optimistlerin yaptığı değerlendirmeler ise Bitcoin’de yatırımları bulunanların içini bir nebzede olsa rahatlatıyordu. Bitcoin yıl sonu tahminlerini paylaşan optimistler, yatırımcılara güven veriyordu.

Tüm bunlardan aldığı destekle tekrardan doğrulmaya çalışan Bitcoin (BTC), piyasa hakimiyetindeki artışla zirveye ulaştı. Geçtiğimiz Çarşamba günü Bitcoin, son 2 buçuk ayının en yüksek konumuna geldi. 14 Nisan’dan beri Hakimiyet Endeksi düşük olan BTC, 42,5 oranıyla kripto para piyasasında yer aldı.

Hakimiyet Endeksi’ndeki bu yükseliş kripto para piyasasının yüzde 42,5’ini oluşturan BTC talebinin arttığı anlamına geliyor. Boğa piyasasında Bitcoin’e doğru bir akış olduğu, BTC’nin fiyatının 9 bin 990 dolardan 5 bin 755 dolara düşmesine rağmen, piyasadaki hakimiyet oranının yüzde 35,78 seviyesinden 42,75’e çıktığı belirtildi.

Geçtiğimiz yıl 20 bin dolar seviyesine kadar çıkan BTC’nin baskınlık oranının yılbaşından bu yana yüzde 38 oranından 66,5’e yükseldiği kaydedildi.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...