9 kameralı akıllı telefon!

Share

9 lensli kamera ile geleceği söylenilen yeni bir akıllı telefon, piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Bilindiği üzere akıllı telefon pazarında yer alan firmalar arasında hız kesmeyen bir kamera yarışı yaşanıyor. Ortaya çıkan yeni bir cihaz ise kuralları değiştirecek gibi görünüyor.

Light isimli şirket, daha önce karşımıza 16 lensli bir kameraya sahip olan L16 adında bir akıllı telefon çıkarmıştı. L16 ile kamera konusunda başarılı bir iş yürüten firma, şimdi ise 9 lensli bir akıllı telefon üretmeye hazırlanıyor.

9 lensli kamera ile düşük ışıkta yüksek kalite sağlanabilecek

Washington Post‘a yer alan haberlere göre yeni akıllı telefonun düşük ışık performansının üst düzeylerde olduğu ve DSLR kalitesinde görüntüler sunacağı dile getiriliyor. Bununla beraber cihazda yer alacak olan bu yeni kamera, 64 megapiksel çözünürlüğe sahip olacak.

Bu çözünürlük söz konusu olduğunda, telefonun dahili depolama alanının da fazla olması bekleniyor. Ayrıca bu yeni 9 lensli kamera çeşitli derinlik efektlerine de sahip olacak. Telefonun bu yılın sonunda tanıtılması bekleniyor. Şirket bu akıllı telefon ile rekabeti üst seviyelere taşıyarak, Apple ve Samsung gibi öncü firmaların önüne geçmeyi hedefliyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...