Çinliler 2020 Yılına Kadar Türkiye’de 5-6 AVM Açacak

Share

Doğu ve Batı ülkeleri arasında Kuşak ve Yol Projesi ile köprü olan Çin, Türkiye’de 2020 yılına 5-6 AVM açacak. Söz konusu proje ile Çin’in Türkiye’ye olan ilgisinin arttığını belirten DEİK Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı Çin’den bin şirketin gelmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Çinli iki büyük markanın Türkiye pazarına girdiğini anımsatan Kolbaşı, kısa süre önce Çinli birkaç fonun Türkiye’ye gelip araştırma yaptığını, 65 ülkeyi kapsayan Kuşak ve Yol Projesi’nde Türkiye doğu ile batı arasında önemli bir köprü olduğunu bu yüzden ilgi çektiğini dile getirdi.

Çinlilerin Türkiye’de hem turizm hem ulaşım hem lojistik alanına yoğunlaştığını ifade eden Kolbaşı, AVM ve liman gibi alanlardaki yatırımlara da odaklandıklarını bildirdi.

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Ander ise, ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret geriliminin ülkeyi Türkiye’ye çektiğini, AVM, ofis ve rezidans baktıklarını ifade etti.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...