2018 Haziran ayı zam şampiyonu soğan oldu

Share

İstanbul Ticaret Odası (İTO), haziran ayına ait harcama kalemleri verilerini yayınladı.

Söz Konusu veriler doğrultusunda perakende fiyatında en fazla zam meydan ürün, %81,43’le soğan oldu. Verilere göre geçtiğimiz ay içerisinde İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’ndeki iki sima kırk iki tane üründen doksan altı tanesi zamlanırken, on yedi tanesinde fiyat düşüş görüldü ve sima yirmi dokuz tanesinde ise herhangi bir değişiklik gözlemlenmedi.

Haziran Ayı bünyesinde en fazla zamlanan mahsul ise, meyveler ve ıslak kuru sebze grubunda soğan oldu. Soğanı, %45,67 artış oranıyla sivri biber ve onu da %36,43 ile patates izledi. Limonun artış oranı %30,74 olurken, makyaj malzemelerinin maliyeti da %21,65 oranında yükselişe geçti. Öte andan maliyeti en fazla gerileyen mahsul ise kiraz oldu. Kiraz %29,38 oranında düşüş yaşadı. Eriğin düşüş oranı %28,31 olurken, kayısı %20,9, oturma odası takımı %2,85 ve nohut da %1,46 oranında fiyat düşüşüne uğradı.

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...