En çok arıza yapan iPhone modelleri

Share

Veri güvenliği şirketi Blancco, Apple’ın akıllı telefonları ile alakalı yayınladığı bir raporda, en fazla bozukluk oluşturan iPhone modellerini listeledi. Araştırmada Samsung’la alakalı bilgiler de var.

Veri güvenliği ile alakalı yazılımlar üreten Blancco şirketi, nihayet beş senelik Apple akıllı telefon modelleri ortasında bir çalışma uygulayarak en fazla arıza oluşturan iPhone modellerini listeleyen bir rapor yayınladı. Araştırmaya göre listenin ilk dört sırasında iPhone 6 modelleri yer alıyor.

10 iPhone modelinin yer aldığı listede birinci sırada %22’lik arıza oranıyla iPhone 6 yer alırken, ikinci sırada ise %16 ile iPhone 6S’in olduğunu görüyoruz. Raporda, iPhone’larda en yoğun görülen arızaların ise Bluetooth, Wi-Fi, kulaklık ve mobil veri bulunduğu belirtiliyor.

iPhone X ve iPhone 8 Plus’ın %3’lük bir yüzdeyle en düşük bozukluk oranına sahip bulunduğu raporda Samsung ile alakalı bilgilere de yer verilmiş. Araştırmaya göre iPhone’lardaki bozukluk oranı en çok %22’lerde iken, Samsung cihazlarda umumi olarak bu rakam %27.4’lere Kadar ulaşmış durumda. Android cihazlarda umumi olarak performans sorunları yaşandığı belirtilirken, en yoğun görülen bozukluk çeşitlerinin ise kamera, mikrofon ve batarya bulunduğu anlatım ediliyor.

DH

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...