Instagram’da takipçi silme dönemi

Share

Instagram hesabınız herkese açıksa, istemediğiniz birisinin gönderilerinize veya hikayelerinize bakmasını engelleme şansınız yok. Zira, siz o kişiyi engelleseniz dahi başka bir hesap ile sizin profilinizi rahatlıkla görüntüleyebilir.

Bunun Yanı sıra, sizi takip etmesini istemediğiniz yakın çevrenizden birisini de, onu engellemeden takipçi listenizden çıkarmanız olası değil. Instagram’dan son kullanıcıların yıllardır şikayetçi bulunduğu bu problemi çözecek bir adım geldi.

Instagram takipçi silme özelliğini test ediyor

Instagram’da sadece hesabını gizleyenlerin yararlanabildiği takipçi silme özelliği, herkese aleni hesaplar yönünden kullanılabilecek. Şu anda testleri devam eden bu özelliğin ne vakit kullanıma sunulacağı hakkında bilgimiz yok.

Bu vaziyet akıllara, takipçi silme ihtiyacı mevcut mı? sorusunu getirebilir. Yukarıda verdiğimiz örneklerin yanı sıra, bilhassa nihayet devirde ağırbaşlı bir biçimde artış gösteren kurumsal hesaplarda bu özelliğe fazla gereksinim duyulmaya başladı.

Instagram takipçi silme

Örneğin, kurumsal hesaplara düzmece takipçiler yollanarak bir hücum yapıldığında, bu takipçileri hızlıca silmek olası değil. Her defasında profile girip o hesabı engellemek gerekiyor ki, bu vaziyet ağırbaşlı bir vakit kaybına sebep oluyor.

Takip edilen bir kişinin gönderilerini gizlemek ve rahatsız etmeyin gibi yeni nitelikleri dikkate aldığımızda, Instagram’ın nihayet devirde kullanıcıların, takipçileri üstündeki kontrolünü ağırbaşlı bir biçimde artırdığı görülüyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...