F1: Vandoorne, 2019 için Sauber’le görüşüyor olabilir

Share

Alman basınına göre Stoffel Vandoorne, 2019 sezonu için Sauber’le görüşme halinde.

Alt serilerdeki güçlü performansının ardından 2017’nin başında Jenson Button’ın yerine McLaren’da yarışmaya başlayan Stoffel Vandoorne şimdiye kadar beklentilerin altında kaldı.

Katıldığı 32 yarışta elde ettiği en iyi sıralama sonucu, 2017 Malezya’daki yedinciliği olan Vandoorne, bu yıl hiç son bölüme kalamazken, en iyi yarış sonucu geçen yıl Malezya ve Singapur’da elde ettiği yedincilikti.

Bu yıl sadece üç yarıştan puanla ayrılan Belçikalı sürücü, hiçbir sıralama turunda takım arkadaşı Fernando Alonso’yu geçemedi.

Bu performansın ardından Vandoorne’un McLaren’dan gönderilmesi beklenirken yeri için pek çok sürücünün ismi geçiyor.

Bazı kaynaklar McLaren’ın Vandoorne yerine Lando Norris’i geçireceğini iddia ederken, bazı kesimler Carlos Sainz Jr’ın McLaren’la anlaşmaya yakın olduğunu yazıyor.

Ayrıca Sergio Perez’in ismi eski takımıyla anılırken, Vandoorne da diğer takımlarla görüşmeler yapıyor.

Alman Auto Motor und Sport’un haberine göre Vandoorne, daha önce birlikte çalıştığı Frederic Vasseur’un takımı Sauber’le görüşme halinde.

Habere göre Vandoorne’un menajeri geçtiğimiz hafta sonu Hockenheim’da, Sauber’in misafirhanesine gitti ve Sauber’le bir görüşme yaptı.

Vasseur ve Vandoorne’un arasının iyi olduğu bilinirken, Belçikalı sürücünün gelecek yıl için Force India ile hatta Haas’la da irtibat halinde olduğu iddia ediliyor.

İsviçreli takımın patronu Vasseur, “Bu yıl bizim için gerçekten iyi geçiyor ve daha önce bizi düşünmeyen sürücüler şimdi bize ilgi gösteriyor.” dedi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...