Tesla borsadan çekilebilir

Share

ABD’li uluslararası elektrikli otomobil üreticisi ve enerji depolama firması Tesla’nın Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, şirketin New York borsasından çekilme olasılığıyla ilgili açıklamalarda bulunmuş oldu.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tesla’yı hisse başına 420 dolardan borsadan çekmeyi değerlendiriyorum.” ifadesini kullanan Musk, konuyla ilgili olarak şirket çalışanlarına bir elektronik posta gönderdi.

Tesla’nın internet sitesinde de piyasaya sürülen elektronik postada Musk, mevzuyla ilgili nihai kararın hemen hemen alınmadığını kaydetti.

Musk, Tesla’nın borsadan çekilmesi durumunda şirketin en iyi şekilde işletilmesi için gerekli ortamın oluşacağını savundu.

Şirketin hisse fiyatının borsada yüksek dalgalanmalara maruz kalmış olduğuna değinen Elon Musk, bunun bununla birlikte hissedar olan Tesla çalışanlamış olurı için dikkat dağıtıcı olduğunu vurguladı.

Ayrıca, şu anda halka açık bir şirket konumundaki Tesla’nın her çeyrek açıklanan bilançosunun firmanın kararları üzerinde büyük baskı oluşturduğuna dikkati çeken Musk, bu kararların her vakit uzun dönemde doğru olmadığını belirtti.

Tesla’nın borsadan çekilmesi durumunda bütün hissedarların firmada yatırımcı olarak kalmasını arzu ettiğini aktaran Musk, öte yandan hisselerini satmak isteyenlere hisse başına 420 dolar ödeneceği bilgisini paylaştı.

Şirketin borsadan çekilme sonucunın Tesla hissedarlarının oylarıyla belirleneceğini duyuran Musk, gelecekte daha yavaş ve öngörülebilir bir gelişme aşamasına ulaşması halinde şirketin yine borsada işlem görmeye başlayabileceğini ifade etti.

Hisse işlemleri 1 saat durduruldu

Elon Musk’ın Twitter üzerinden yaptığı ilk açıklamasının arkasından Tesla’nın hisse işlemleri Nasdaq Teknoloji Endeksi tarafınca TSİ 21.10’da durduruldu.

Ortalama 1,5 saat sonra hisselerin tekrar işlem görmeye izin verilmesinin peşinden, firmanın hisse başına kıymeti günü yüzde 11 primle 379,57 dolardan tamamladı.

Hürriyet

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...