İstanbul’da tatilciler gidince trafik rahatladı

Share

Türkiye’nin en kalabalık nüfusuna sahip olan İstanbul‘da bir buçuk milyon vatandaş, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek için yola koyuldu. Bu nedenle İstanbul’da nüfusun önemli kısmı şehir dışına çıkmış oldu. Bu da İstanbul’daki trafiğin önemli kertede azalmasına neden oldu.

İstanbullular için en büyük ızdırap durumundaki olan yol çilesi, bayrama iki gün kala sona ermiş durumda. Hâlâ daha şehir dışına çıkmaya devam eden İstanbullular, tatil boyunca şehir dışında olacakları için trafiği de rahatlatmış durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait İBB Cep Trafik uygulamasında gösterilen trafik yoğunluğu bilhassa kırmızı olarak haritaya yansıtılıyor. Ancak bu aralar, trafik yoğunluğu haritasında yeşil olarak gösterildi. Ayrıca trafik yoğunluğu, İBB’ye göre yüzde onun altına kadar indi.

Tüm bunların dışında İstanbul Valiliği, bayram tatili için gereken önlemleri aldığını duyurdu.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...