Yerli cep telefonlarına yoğun ilgi

Share

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, yerli cep telefonu satışları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erturan, “Modadan hızlı tüketime, mobilyadan elektroniğe uzanan kategori çeşitliliğimiz sayesinde platformumuzdaki yerel ürün miktarımızın Türkiye’deki perakendeye kıyasla ortalamanın üzerindeki seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz. Buna paralel olarak platformumuzda sanal mağaza açan yerel işletmelerin ağırlığının, ithalat yapan tedarikçilere göre daha fazla olduğunu ve yerel işletmelerin sunduğu ürünlerin ağırlığının düzenli olarak artış gösterdiğini gözlemliyoruz.” bilgilerini verdi.

E-ticaretin önemine dikkat çeken Erturan, “Yerli ve milli ürünlerimizin pazar payının artmasına yönelik özel çalışmalar da yapıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde Türk üreticilerinin ve girişimcilerin işlerini e-ticarete taşımaları ve büyümeleri gerçekleşiyor, yerel ekonomiler daha hızlı güçleniyor ve pazar özellikle Türk lirası bazında büyüyor. Hepsiburada olarak düşük marj uygulayarak, sene içinde yerli cep telefonlarında piyasaya göre rekabetçi fiyatlar sunuyor ve müşterilerimizi milli ürün kullanmaya teşvik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı yerli telefon açıklamasına da değinen Erturan, “Henüz satışlardaki etki ve yönelim ile ilgili net bir bilgi vermek için çok erken. Ancak platformumuzda yerli cep telefonu aramalarında son 3 günde yüzde 121 artış olduğunu gözlemledik. Bu gelişmenin ilerleyen günlerde satışlardaki etkisini göreceğiz. Hükümetimizin yerli üretim ve tüketim ile ilgili çağrıları doğrultusunda, biz de pazarın önemli oyuncularından biri olarak gerekli aksiyonları almaya odaklanıyoruz.” dedi.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...