Sainz: Formula 1, ‘tehlikeli’ DRS’yi bırakmalı

Share

Ericsson, ikinci seansta ilk viraja doğru gelirken frenleme esnasında DRS’sinin kapanmaması sonucu aracının kontrolünü kaybetmiş ve sol taraftaki duvara çarpmasının ardından peş peşe taklalar atmıştı.

Motorsport.com’a konuşan Sainz, DRS sistemini ne kadar tehlikeli olduğunun bir kez daha görüldüğünü ve artık gereken adımın atılmasını istiyor.

Sainz, “Bu yapay bir sistem, bana göre DRS tehlikeli bir şey. Eğer kapanmazsa araç tamamen değişiyor. Denge, fren performansı, hepsi değişiyor.”

“Kısacası Formula 1’in geçişleri, DRS’ye ihtiyaç duymayacak şekilde geliştirip geliştirmeyeceğini çok merak ediyorum.”

“Bugün DRS’ye ihtiyaç duyduğumuzu hissedebiliyorum çünkü aksi taktirde geçiş yapmak neredeyse imkansız olur. Ama umarım Formula 1, DRS’ye ihtiyaç duymayacak şekilde geliştirebilir.” dedi.

Bu sistem 2011 yılında Formula 1’e girmiş ve atakları ciddi anlamda arttırmıştı.

Çoğu zaman sistemin çok yapay olduğu ve atakları çok kolay hale getirdiği söylenti. Ancak güvenlikle ilgili bugüne kadar çok fazla eleştiri yoktu.

Toro Rosso’dan Pierre Gasly ise Ericsson’ın sağlık durumunun iyi olmasına şaşırdığını söyledi.

Motorsport.com’a konuşan Galsy, “Gerçekten korkutucu bir kazaydı. Pitte, aracın içerisindeydim ve bu kesinlikle dışarı çıkmadan önce TV’de görmek istediğiniz görüntülerden biri değildi.”

“Onu araçtan çıkarken gördüm ve çok şaşırdım. Son derece iyi görünüyordu.”

“Yaklaşık 330 km/h hızla aracın kontrolünü kaybedip duvara çarpıyorsunuz ve sonrasında taklalar atmaya başlıyorsunuz, bu asla iyi değildir.”

Toro Rosso’dan Brendon Hartley, “Bu olay Formula 1’in güvenliğiyle ilgili iyi şeyler söylüyor. Bunun asla başka bir pilotun başına gelmesini istemezsiniz. Bu yıl benzer şeyleri ben de yaşadığım ve nasıl bir his olduğunu biliyorum.”

“Bu Formula 1’deki güvenlik kurallarının bir diğer göstergesi.” dedi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...