Netflix’ten Osmanlı dizisi geliyor: Ottoman Rising!

Share

Netflix Ottoman Rising isimli dizisi ile Fatih Sultan Mehmed‘in hayatını anlatmaya hazırlanıyor. İşte Netflix’in yeni dizisi Ottoman Rising hakkında bilinenler!

Netflix Ottoman Rising ile Fatih Sultan Mehmed’in hayatını anlatacak!

Şu sıralar Netflix ülkemizde çekilen ve bir Türk yapımı olan Hakan: Muhafız (The Protector) isimli dizisiyle ülkemizde sıkça gündeme geliyor. Deadline tarafından yapılan haber ise son derece heyecan verici.

Ottoman Rising adıyla geleceği söylenen ve bir mini dizi olacağı iddia edilen Netflix’in yeni yapımı, adından da anlaşılacağı üzere Osmanlı Devleti’nin yükseliş dönemini kendisine konu alacak.

Netflix Ottoman Rising

6 bölümden oluşacağı söylenen dizinin merkezinde ise Konstantinopolis yani İstanbul’u fetheden, 13 yaşında Sultan olan II. Mehmed, Fatih Sultan Mehmed, yer alacak. Belgesel ve kurmaca karışımı olacak olan diziyi Karga Seven Pictures şirketiyle STXtv ortaklaşa hazırlayacak.

Los Angeles merkezli olarak Emmy adayı Sarah Wetherbee, Emre Şahin ve Kelly McPherson tarafından kurulan Karga Seven Pictures, aynı zamanda 2017 yılında Türkiye’de de bir ofis açmış. Yani esasında kendi geçmişimizi ele alan dizi için yabancı bir yapım olsa da, yapımcıların arasında bir Türk’ünde yer alacağını belirtmekte fayda var.

Böylece daha geniş bir kitleye hitap edebilecek olan dizi bakalım, son dönemde iki başarısız girişimde bulunulan Sultan II. Mehmed’in hayatına layık olabilecek mi? Heyecanla bekliyoruz…

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...