Retina ekranlı yeni MacBook Air tanıtıldı

Share

Apple’ın New York’ta düzenlediği 30 Ekim etkinliğinde tanıtılan ilk model, Retina ekranlı MacBook Air oldu. Apple’ın resmi lansmanı ile yeni MacBook Air tanıtıldı.

Retina ekranlı yeni MacBook Air tanıtıldı

Apple, yeni MacBook Air modeli tanıttı. Tasarım olarak yenilenen MacBook Air modeli, görsel anlamda, Pro serisine daha benzer bir hale getirilmiş. 13.3 inç boyutlu ekran, Retina ekran teknolojisine sahip olacak. Bu ekranın 2560 x 1600 çözünürlük toplamda 4 milyon piksel çözünürlük sunacağını da belirtelim.

FaceTime HD kamera, Touch ID özelliği için parmak izi okuyucu, Force Track Pad ve inceltilmiş tasarım ile gelen yeni MacBook Air yenilikçi yapısıyla dikkat çekiyor. Siri desteği ve Apple T2 güvenlik sistemi de önemli yeniliklerin başında geliyor.

Force Touch Track Pad, önceli modele göre yüzde 20 daha büyük bir alana sahip. Bu da daha rahat bir kullanım sunuyor. Yüzde 100 oranda geri dönüşümden tasarlanan alüminyum ile üretilen yeni MacBook Air modelleri, 4 kat daha güçlü hale gelen ve her biri kendi altından aydınlatılan tuşlara sahip klavye ile geliyor.

Retina ekranlı MacBook Air teknik özellikleri

8. nesil Intel Core i5 işlemcilerinden gücünü alacak olan MacBook Air modeli, 1.5 TB’a kadar SSD desteği, 16 GB’a kadar 2133 MHz RAM desteği gibi donanımlara sahip olacak. İlk defa Thunderbolt girişi ile gelecek olan MacBook Air modeli, 12 saate varan pil ömrü sunabilecek.

Yeni MacBook Air fiyatı

MacBook Air modelinin 8 GB RAM, 1.6 GHz – 3.5 GHz Core i5 işlemci ve 128 GB SSD ile donatılan versiyonu, 1199 dolar fiyat etiketi ile duyuruldu. Bugünden itibaren satışa çıkan MacBook Air modelleri, önümüzdeki haftadan itibaren de teslim edilecek.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...