Wolff, Verstappen’in F1’de şampiyon olacağından emin

Share

Max Verstappen, henüz 21 yaşında olmasına rağmen 80 yarışa katıldı ve bunların 21’inde podyuma çıkarken, 5 galibiyet ve 4 de en hızlı tur elde etti.

Brezilya’da galibiyete çok yaklaşan Hollandalı pilot, Esteban Ocon’la yaşadığı temasın ardından geriye düşmekten kurtulamamıştı.

Genel anlamda mevcut jenerasyonu en yetenekli sürücüleri arasında kabul görmeye başlayan Verstappen, geleceğin şampiyonları arasında gösteriliyor.

Hollandalı sürücü böyle görenler arasında Mercedes takım patronu Toto Wolff da var.

Wolff, “Max, birkaç yıl içerisinde Esteban’la yaşadığı bu olayın görüntülerine bakabilir ve bunun gerçekten doğru bir davranış olup olmadığını görebilir. Şimdilik acele edemez çünkü bu bir öğrenme süreci.”

“Max gördüğünüz gibi geleceğin şampiyonu. İnanılmaz bir yeteneği var, inanılmaz bir hızı var. Zayıflıklarını kapattığı vakit, dünya şampiyonluğuna ulaşacak. Bunu yapacağından eminim.”

“Brezilya’daki olay gerçekten talihsizlikti. Bence Esteban geriye dönebilseydi veya zamanı geri alabilseydik, onu yapmazdı.”

“Asla yarışı lider götüren pilota çarpmak istemezsiniz.” dedi.

Geçtiğimiz yıl Mercedes’in Verstappen’le görüşmeler yaptığı ortaya çıkmış ve Red Bull bunun üzerine Verstappen’e hem daha uzun vadeli hem de daha çıkarlı bir anlaşma teklif etmişti.

Hem Verstappen hem de Lewis Hamilton’ın anlaşması 2020 sonunda bitiyor.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...