Samsung her yıl katlanabilir telefon tanıtacak!

Share

Katlanabilir telefon modeli hakkında ilk resmi detayları geride bıraktığımız ay düzenlenen Geliştiriciler Konferansı’nda açıklayan Samsung, tabiri caizse akıllı telefon pazarında yepyeni bir dönemi geçiş yapacak. Önümüzdeki yıl bol bol katlanabilir telefon modelini konuşacakken, bu konu ile ilgili Samsung cephesinden önemli haberler geldi.

Samsung her yıl  yeni bir katlanabilir telefon tanıtacak!

Gelen haberlere göre şirket katlanabilir akıllı telefon modelini Galaxy F adıyla piyasaya sunacak. Galaxy serisine farklı bir hava katacak olan söz konusu bu telefon modeli her yıl yenilenen özellikleri ile karşımıza çıkacak.

Şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgiler doğrultusunda, Samsung yarın Seul’da düzenleyeceği yıllık konferansında yeni Galaxy F serisi hakkında yepyeni detayları paylaşacağı iddia ediliyor. Düzenlenecek olan yıllık konferans sırasında katlanabilir telefon modelinin yanında ise Galaxy S10 modelleri hakkında önemli ipuçlarının da verilmesi bekleniyor. Şimdilik tüm bu bilgilerin bir varsayımdan ibaret olduğunu da belirtmekte yarar var.

Hatırlayacağınız üzere Samsung’un CEO’su D.J Koh bir röportajında, Galaxy S10 ve katlanabilir akıllı telefon modellerinin şirket adına önemli bir devrin başlangıcı olacağını belirtmişti. DJ Koh merakla beklenen Galaxy S10 serisinde köklü değişikliklerin bizleri beklediğini açıkça belirtmişti.

Daha sonrasında ise San Francisco‘da düzenlenen Geliştiriciler Konferansı sırasında yepyeni ekran tasarımlarını ve One UI arayüzünü de gün yüzüne çıkartan teknoloji devi, hayranlarını bir hayli heyecanlandırmayı başarmıştı.

Asıl konumuza geldiğimizde ise, bugün LetsGoDigital tarafından paylaşılan patenler ile birlikte, Samsung’un yeni serisi hakkında önemli detaylar gün yüzüne çıkartıldı. LetsGoDigital’in paylaşmış olduğu katlanabilir akıllı telefon patentlerinden de anlayabileceğimiz üzere teknoloji devi geliştirmiş olduğu Infinity Flex Display ekranlarını çeşitlendirerek bir seri haline getirecek.

Samsung katlanabilir telefon

Bu da şu anlama geliyor ki, şirket her yıl üstüne biraz daha koyarak yeni bir Galaxy F modeli ile karşımıza çıkacak.  Aktarılan bilgilere göre şirketin 2-3 yıl sonra tanıtacağı yeni Galaxy F modellerinin şemasında yer alan Hologram cihazı ve Projektör girişi kelimeleri de oldukça dikkat çekiyor. Henüz bu teknolojilerin gelecekte tanıtılacak olan modellere nasıl entegre edileceği bilinmiyor. Söz konusu patent görsellerini yukarıdaki kaydırmalı görsellerden inceleyebilirsiniz.

Samsung katlanabilir telefon özellikleri neler sunuyor?

Resmi bilgilere göre devrimsel nitelikteki telefon katlanmadığı zaman 7.3 inç boyutundaki bir tablet olarak kullanılabiliyor. Katlandığında ise 4.58 inç boyutundaki bir akıllı telefona dönüşen katlanabilir telefon 200 gram bir ağırlığa sahip olduğunu da belirtelim.

Geliştiriciler konferansında ilk defa gün yüzüne çıkartılan teknoloji devinin katlanabilen telefonu, katlandığı takdir oldukça kaba görünüyordu. Fakat etkinlikte tanıtılan söz konusu modelin prototip olduğunu da göz önünde bulundurursak, 2019 yılınca oldukça modern hatlara sahip bir katlanabilir akıllı telefon modeli ile karşılaşacağız.

Samsung katlanabilir telefon Galaxy F fiyatı ağlatacak!

Tüm bunları geride bıraktığımızda ise şirketin katlanabilir akıllı telefonu fiyatıyla tabiri caizse dudak uçuklatacak. Samsung’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, yeni akıllı telefon 1750 dolardan başlayan etiket fiyatıyla satışa sunulacak.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...