Microsoft, piyasa değerinde Apple’ı geçti

Share

Bilindiği üzere, geçtiğimiz Ağustos ayında Apple, 1 trilyon dolar değerindeki şirket konumuna gelmeyi başarmıştı. Eylül ve Ekim ayında tanıtmış olduğu yeni ürünleri ile birlikte yeniden başarılı satış rakamlarına ulaşmayı hedefleyen Apple‘da işler ne yazık ki, istenilen gibi gitmiyor. Bugün açıklanan verilere göre Microsoft piyasa değeri ile birlikte Apple’ı geride bırakmayı başardı. İşte Microsoft’un yeni piyasa değeri!

Microsoft piyasa değerinde Apple’ı geçti

Son zamanlarda piyasa değerindeki yaşamış olduğu sert düşüşle birlikte gündeme sık sık gelen şirket trilyon değerlik şirket unvanını Microsoft’a kaptırabilir.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapora göre Cupertinolu şirketin artan üretim maliyetlerinin doğrudan yeni ürünlere yansımasından dolayı fiyatların tavan yaptığını belirmiştik. Bu durumda paralel olarak satış rakamlarına yansıması yüzünden müşterilerinden bir hayli tepki alan teknoloji devinin, son bir kaç ay içerisinde piyasa değeri 1 trilyondan, 746 milyar dolara düşmüş durumda.

Yaşanılan bu gerilemenin ardından Cupertinolu teknoloji devini geride bırakarak, 753 milyar dolarlık bir değere ulaşan yazılım devi başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

Görünen o ki, Microsoft piyasa değeri ile birlikte önümüzdeki aylarda daha sık gündeme gelecek. Analistler, Microsoft’un 2018′in son günlerine doğru trilyon dolarlık şirket unvanını elde edeceğini ön görüyor.

Apple piyasa değeri kan kaybetmeye devam ediyor!

Mobil tarafta bu yıl istediği sonuçlara bir türlü ulaşamayan teknoloji devi, yeni iPhone modellerini tanıtmasının ardından, piyasadan çektiği iPhone X modelini yeniden üreteceğini siz değerli okurlarımıza aktarmıştık.

Satış rakamları ile beklenin altında kalan iPhone XR için ise üretimini daha da yavaşlatma kararı alan şirket, herhangi yaşanabilecek büyük bir krize karşı önlemlerini de almış durumda. Peki siz bugün yaşanılan bu gelişme hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...