5X5: Cumartesi tembelliğine adanmış şarkılar

Share

Cumartesi günlerini seviyoruz. Cuma akşamı işten çıkar çıkmaz önümüzde uzun yıllar olduğunu düşünüyoruz. Her saati ayrıca planlıyoruz. Ev işlerinden tutun da görüşülecek arkadaşlar, keşfedilecek yeni yerler, yenilecek pastalar, izlenecek filmler… Sanırsınız gelecek on yılı üst üste diziyoruz.

Ve tabii biz plan yaparken Tanrı’nın yüzünde sinsi bir gülümseme oluşuyor. İçten içe bize ‘evet, eminim’ diye gülüyor.

Çünkü yaptığımız planlara pek de uymayan bir davranış sergileyeceğimizi biliyor: Öğlene kadar miskin bir şekilde uyuyoruz, kahvaltı faslını bir hayli abartıyoruz. Bir kahve bitince diğerini dolduruyoruz. Kurabiyelerden keklere geçiyoruz. Biraz kitap okuyup biraz uyukluyoruz…

Bir bakmışız üstümüzde pijamalarla akşam olmuş. Zaman akıp gitmiş. Biz planlarla dolu bütün günü tembelliğe ayırmışız.  Fazlasıyla ironik değil mi? Ve de fazlasıyla normal.

Açıkçası hafta içi yoğun tempomuzu durdurmak pek de mümkün olmayabiliyor; ama hafta sonu koşturmacaya bir mola vermek iyi geliyor. Dolayısıyla planlamayın. Bırakın içinizden nasıl geliyorsa öyle olsun.

Temizlik, çamaşırlar, bulaşıklar, planlar, gezilecek yerler, buluşulacak arkadaşlar biraz beklesin. Bizler de bu sırada tembelliğe adanmış şarkılarla kendimizi dinleyelim…

5- Blue Jeans

4- Slave To Love

3- Lady In Red

2- Stand By Me

1- Love Came Here

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...