Formula 1’e çift pit stop zorunluluğu gelebilir

Share

Formula 1 takımları ve Pirelli, gelecekte Formula 1’e iki pit stop zorunluluğu getirme ihtimalini gözden geçiriyor.

Pirelli, bu yıl daha yumuşak lastikler kullanmasına rağmen yarışlarda bir kez daha tek pit stop olmuş ve genellikle çift pit stop değil, tek pit stop yapan takım zafere ulaşmıştı.

Sürücüler, tek pit stopla yarışı bitirebilmek için hızlarını düşürmek ve lastiklerini korumak zorunda kalıyorlar. Bu da heyecanı azaltıyor.

Son haftalarda günümüzde bir olan pit stop zorunluluğu rakamının ikiye çıkartılması fikri ortaya atılmıştı.

Pirelli’den Mario Isola, bunun üzerinde çalışmalar yaptıklarını doğruladı.

“Doğrusu çift pit stop doğru çözüm mü emin değilim. Bu kuraldaki en büyük risk herkesin aynı anda pite girmesi ya da çok yakın olma ihtimali.”

“Temelde sürücülerin daha fazla zorlayabileceği daha kısa bölümler ortaya çıkabilir. Fakat bir lastikle atılan bölüm kısalırsa, o zaman sürücüler en yumuşak lastiği kullanabilir ve bundan ötürü de stratejilerde herhangi bir farklılık olmaz.”

“Bunun daha kötü bir durum olduğunu söylemiyorum, belki de iyi olabilir, bilemiyoruz. Takımlardan, kural değişikliğini nasıl bir tepki vereceğini anlayabilmek için çeşitli simülasyon çalışmaları yapmalarını istedik.”

“Benim için en önemli şey bu. Belli bir fikre sahip olduğunuz zaman, o fikri uygulamaya başlamadan önce takımlarla görüşmeniz oldukça faydalıdır.”

“Onlardan olası kural değişikliğiyle ilgili simülasyon çalışması yapmasını istersiniz ve bu sayede değişikliğin nasıl bir sonuca yol açacağını görebilirsiniz.”

“Bazen iyi bir fikre sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Ama sonrasında bunun iyi bir fikir olmadığını anlıyoruz.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...