‘Steve Jobs Siri’yi değiştirmek istedi’

Share

Mükemmeliyetçi olmasıyla bilinen Steve Jobs’un, şirketinin dijital asistanı Siri’yi cihazlara yüklemeden önce büyük bir kararsızlık yaşadığını biliyor muydunuz? Norveç dilinde ‘sizi zafere götüren kadın’ anlamına gelen Siri kelimesi Jobs’a büyük bir ikilem yaşatmış.

Apple’ın kurucularından Steve Jobs, dijital asistan Siri’nin adından hoşlanmamış fakat daha iyi bir öneri de sunamamış. Siri’nin kurucularından olan Dag Kittlaus, Siri kelimesinin Norveç dilinde ‘sizi zafere götüren kadın’ anlamına geldiğini belirtiyor. Apple’ın 2010 yılı Nisan ayında Siri için 200 milyon ödediği biliniyor.

Kittlaus’un anlattığına göre Steve Jobs, Siri ismini değiştirmek istemişti. Ancak Kittlaus, Jobs’u bu karardan vazgeçirmeye çalışmış. Siri adı Jobs’un içine hiç sinmese de Kittlaus, Jobs’un daha iyi bir öneri de bulunamadığını ve sonunda Siri ismini kabul ettiğini söylüyor.

Yeni Şafak

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...